2024. Július 14. Vasárnap Őrs napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Ágota-pusztán időző darvak…

2023-10-10 08:13:29

Ebben az időszakban a Hortobágyon tartózkodó darvak száma meghaladja a 100000-et. A környező halastavak lecsapolt medreiben éjszakáznak, majd nappal a szélrózsa minden irányába szétszélednek. Az itt töltött másfél-két hónap alatt elegendő erőt gyűjtenek a további útjukhoz, ami Afrikában ér véget. A nyári időszakot Skandináv és Orosz területeken töltik. Szerencsére a Hortobágyi Nemzeti Park kiemelten vigyáz rájuk, így létszámuk évről évre növekszik. Fontos, ha az út szélén látod őket és szeretnél egy fotót készíteni róluk, ne állj meg közvetlen mellettük, hanem haladj tovább legalább 150-200 métert és úgy sétálj vissza. Nagyon érzékeny madarak, nagyobb csapatban őrszemeket állítanak akik azonnal jeleznek ha veszélyt észlelnek. Vigyázzunk rájuk! Velük szebb a vidékünk, ráadásul mint városunk címermadarát díszvendégként kell kezeljük! (forrás: Csodálatos Háromföld)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Óegiangyalunkmeheszetwww.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu