2023. Június 5. Hétfő Fatime napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

A magyarság tanítója
2023-05-28 19:08:58

Pap Gábor (a képen) művészettörténész tart előadást 2023. június 8-án 18:00-tól a püspökladányi Szent Péter és Pál római katolikus templomban. 

« Vissza a hírekhez
Huszártalálkozó

2023-04-10 11:55:17

Horváth György nagykunkapitány (a képen) emléknapja 2023, április 22-én 11:00-től Kisújszálláson a Horváth tanyán, ahol a Nagykun Táncegyüttes utánpótlás csoportjainak műsorával kezdődik a nap az ünnepélyes megnyitó után, majd Harc és játék a nomád hagyományban címmel a Pusztai róka Nomád Hagyományőrző Egyesület tart bemutatót. A huszárprogramokban a Magyar Katonai- és Huszár Hagyományőrző Szövetség és a Nagykun Nádor Huszár Bandérium Huszártáncát láthatja a nagyérdemű. Tatár Péter tréfás verbuválást tart és lesz kicsi huszár vetélkedő is. Tatár Nagy Ágnes ölbeli játékokkal szórakoztatja a kisgyermekes családokat. 18:00-tól Verbunkok, pásztorkodás, legények a Kárpát-medencéből címmel a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes műsora Kovács Norbert "Cimbi" és barátai. Táncház, a programokat a Bürkös Zenekar kíséri.
A nap folyamán a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium és Kollégium tanulói tartanak mesterség bemutatókat és lesz kirakodóvásár, népi játszótér és játszóház is.

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó


Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes


Szertatásvezető, Ceremóniamester, Konferanszié, Műsorvezető, Hangulatfelelős

gombostibor.com

www.szivunkbenmaradsz.hu


Aki most érettségire készül és remeg a matematika szó hallatán is,annak ajánlom Nagy Éva online matek kurzusait.

www.facebook.com/nagy.eva.798ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu