2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Tíz éve volt

2021-03-09 09:04:12

Világvége szerelem címmel kortárs zenés keserédes ősbemutatót tart a debreceni Csokonai Színház a PG Csoport dalaiból. "Az elmúlt húsz évnek, a rendszerváltozás időszakának szubjektív, ugyanakkor nagyon pontos, karakteres dokumentumai a PG dalai - mondja Vidnyánszky Attila rendező. - Az egész korszakot átívelik, remekül érzékelhetőek bennük azok a hangulatok, történelmi helyzetek, melyekből születtek. Rá lehet ismerni konkrét eseményekre is, de ennél fontosabb, hogy az egésznek a lényegét mutatják, a történések magját, gyújtópontját.
Nem aktuálpolitikai leképezések, hiszen a szerző már akkor, amikor írta a dalokat, kicsit eltávolodott az eseményektől, és azokat a vágyakat, hiteket vagy éppen frusztrációkat ragadta meg, melyek meghatározták ezt a korszakot. Talán ezért van az, hogy e szövegek félelmetesen megszólalnak a mában is, mintegy demonstrálva, hogy a leglényegesebb kérdések szempontjából semmi nem változik. Ezért is tanulságos végigmenni általuk ezen az időszakon.
Az élő zenével szóló előadásban olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Trill Zsolt, Szűcs Nelli, Kristán Attila, Bakota Árpád...
Ősbemutató: 2011. március 11., - a debreceni Csokonai Színház Víg Kamaraszínháza

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu