2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Névtelen levelek

2019-10-10 18:47:59

Az uram - Dr. Farkas Dezső (a képen) - két éve nyugdijas, s úgy gondolta, hogy most jött el az ideje, hogy átnézze azt a hatalmas papírdoboznyi irathalmazt, ami még a polgármestersége idejéről való. A Karacs Ferenc Múzeum vezetőjével, Győrfi Lajossal megbeszélte, hogy ezeket az emlékeket a múzeumnak adományozza, ahol majd lehetőség lesz a rendszerváltozás után érdeklődőknek azokba betekinteni. 1990-1994 között volt Püspökladány város polgármestere, így van elég levél, fogalmazvány, hivatalos irat, amit át kell néznie. Ezek között a papírok között talált több névtelen levelet is, melyek közül kettőt szeretnék megosztani most, így az önkormányzati választások előtt. Lehet, most már a vicc kategórába sorolandók ezek az irományok, de annak idején - harminc évvel ezelőtt - véresen komoly szándékok húzódtak meg mögötte.

Első levél

"polgármester úr!
megdöbbenve értesültünk a szovjet hősiemlékmű meggyalázásáról püspökladányba. ha 1991 julius 20.ig nem állítsák helyre az emlékművet akor önt és néhány vezetőt a szélsőségesek közzül megfogunk ölni
n.t.b."


Második levél

"Dr. Farkas Dezső
Polgármester úr

Tisztelt Polgármester úr.
Az idősek napja alkalmával igen nagy lehangolva halgattuk önt. Hogy kijelentete hogy a választáson nem indul. Mi pedig a (nyugdijasok) igen nagyra becsülve önt. Amit tett a Városért és az emberekért.
Bizonyitotta az is hogy tavaly az idősek és az egyedül élőknek 500 frtos Vásárlási utalványt adott (Karácsonyra). De ez az idén elmaradt, pedig vártuk volna. A jóségért köszönet illeti önt. A kaszát üresen kellett volna átadni az utódnak, és (ezt még megteheti). Nagyon sajnáljuk önt hogy nem indult a választáson, vagy az is lehet hogy ön elfáradt. Továbi jóegészséget és a munkájához sok sikert kívánunk.
Elnézést a sima feladásért."

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu