2024. Július 22. Hétfő Magdolna napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Díszkutat avattak Berekfürdőn

2013-07-31 13:24:07

m__ty__s_k__t.jpgMátyás királyt ábrázoló alkotással gazdagodott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Berekfürdő; a település termál- és strandfürdője előtti téren helyet kapott díszkutat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a térség országgyűlési képviselője adta át. A politikus az eseményen méltatta Mátyás király történelmi szerepét, kiemelve, hogy az ország vezetőjeként elveihez mindvégig ragaszkodott, és ha kellett, ezek megvalósításához bárkivel szembe szállt. A gyógyvize miatt ismert és közkedvelt Berekfürdő egyik forgalmas helyén álló bronzszobor figurális része Győrfi Lajos Magyar Örökség-díjas szobrászművész munkája. Az alkotás kivitelezését a Nemzeti Kulturális Alap Vizuális Művészetek Kollégiuma 5 millió forinttal támogatta. A 135-szor 135 centiméter nagyságú mű azt a mondában élő jelenetet ábrázolja, amikor az erejéről híressé vált Kinizsi Pál egy malomkövet magasban tartva ad át egy korsó vizet a lovon ülő Mátyás királynak. (forrás:richpoi.com)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Óegiangyalunkmeheszetwww.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu