2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Nádudvari Pásztornap és Slambucfőző Fesztivál

2012-04-19 13:48:26

pasztornapnadudvar.jpgA Hajdú-Bihar megyei településen megelevenednek az ősi állattartó mesterség hagyományai. Emellett folklór bemutatók sora, főzőverseny, népi kézműves termékek vására színesíti az eseményt. VIII. Nádudvari Pásztornap a 20 éves kézműves szakoktatás jegyében - A pásztorok konyhája és eszközei Programok 2012. április 21-én szombaton az Ady Endre művelődési Központban 13.00-15.00 között nyitott műhelyek a Szakiskolában: megtekinthető a fás-, fazekas-, szövő-, nemez- és bőrös műhely és a Szín-Tér, 15.00 órakor a tanácsteremben, Hortobágy pásztor szemmel - A puszta növényvilága, Dr. Molnár Zsolt botanikus előadása és könyvbemutatója, 15.30-kor a kiállítótérben Bemutatják Pósalaki László és Varga Sándor nádudvari pásztorok családját, 16.00 órakor a 20 éves szakiskola jubileumi kiállítását ajánlja Bodó Sándor, a rendezvény fővédnöke, szakmai tárlatvezetést tart Galánfi András, az iskola nyugalmazott művészeti vezetője, 17.00-kor a színházteremben Köszöntőt mond az iskolát alapító és fenntartó önkormányzat nevében Beke Imre polgármester. Az iskolát bemutatja Dr. Takácsné Baranyai Etelka intézményvezető. A szakiskola tanulóinak ünnepi műsora, majd Batyus bál, táncház a Bakator népzenei együttes közreműködésével. Programok április 22-én vasárnap a városi sportpályán 10.00 - 18.00 óráig A rendezvényt megnyitja Bodó Sándor országgyűlési képviselő és Réz Szilárd alpolgármester. A pásztorok konyhája és eszközei.  A 20 éves szakiskola szakmai, kézműves bemutatói, népzenei és néptánc csoportjainak műsora. A pásztorok bemutatják hagyományos konyhájukat, eszközeiket. Bemutatják a pásztorok állatait, életmódjukat, hagyományos ételeiket.  A helyben készült pásztorételek versenye. Birkanyírás bemutató. A nap folyamán népi kézműves termékek vására neves mesterek részvételével.  Szekerezés, lovas bemutató, íjászat. Közreműködnek a helyi amatőr művészeti csoportok. (forrás:nadudvar.hu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu