2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
A VIDÉK ÉLNI AKAR!

2011-05-03 09:11:56

100_4721.JPGNemzeti Vidékstratégiai Koncepció társadalmi vitája Püspökladányban 2011. május 6-án 15.00-19.30-ig a Dorogi Márton Városi Könyvtár és Művelődési Központban (4150 Püspökladány, Bajcsy-Zsilinszky u. 2/2.) Arnóth Sándor tiszteletére  TÁRSADALMI VITA A 10 ÉVES VIDÉKSTRATÉGIÁRÓL Hazánk természeti adottságai – termékeny földjeink, termál-, gyógy- és ivóvízbázisaink, változatos természeti tájaink, élelmiszereink – kiválóak, kultúránk kimeríthetetlenül gazdag. Ma mégis a vidéki életfeltételek jelentős romlásának, a mezőgazdaság hanyatlásának vagyunk tanúi. A vidék további leépülésének megállítása érdekében gyors és alapvető gazdaság- és társadalompolitikai fordulatra van szükség. Ezt szolgálja az eddig hiányzó Nemzeti Vidékstratégia, amely hosszú távú jövőképet, világos alapelveket valamint cselekvési programokat határoz meg a mezőgazdaság, a vidék és a gazdatársadalom újraélesztésére.
 
A Stratégia célja, hogy 2020-ig a vidék társadalmi és gazdasági folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Helyre kívánjuk állítani a vidéki élet becsületét és vonzerejét, hogy újra büszkeség és öröm legyen vidékinek lenni és vidéken élni! Magyarország történelme során mindig a vidéki gyökerekből táplálkozva, a falusi közösségek erejére támaszkodva tudott megújulni. A vidék, a mezőgazdaság és a környezet ügye nem csak a falvakban élők gondja. Sikereinek és kudarcainak a társadalom minden tagja részese. A Vidékfejlesztési Minisztérium ezért arra törekszik, hogy a legszélesebb társadalmi párbeszéd előzze meg a stratégia és az erre épülő sarkalatos kerettörvény elfogadását. Kérjük, hogy vegyen részt a vitában, alkossuk meg együtt a nemzeti érdekeinket szolgáló vidékstratégiánkat, a „magyar vidék alkotmányát”! A Nemzeti Vidékstratégiát a következő fórumokon bocsátjuk vitára.
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu