2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
V. Sárrét Íze Fesztivál-2011. április 22-23. Nagyrábé

2011-04-12 11:09:40

torogabor.jpgKedves Főzni és Szórakozni Vágyók! Ötödik esztendejébe lépett a nagyrábéi Szent György-napi vigasságok keretében megrendezett Sárrét Íze Fesztivál. Az idén újra meghívjuk a főzéshez és a hagyományok felelevenítéséhez kedvet érző baráti társaságokat, csoportokat a Sárrétről és a Sárréten kívülről egyaránt. Április 22-én, a szakmai napon - többek között - megtudhatjuk, milyen az élet a Velencei tó árnyékában. Az idén is érkeznek vendégek a határon túlról: most először kapcsolódnak programjainkhoz kárpátaljaiak. Megismerhetjük Kárpátalja ezredéves kincseit, megízlelhetjük, hogy milyen hatással vannak a szomszéd népek konyhái az ott élők gasztronómiai világára, és meghallhatjuk, hogy miképpen húzza a magyar füleknek oly kedves dallamokat a Kokas banda, de kíváncsian várjuk az önök ételeit is, amelyeket időnként még ma is elkészítenek vagy amelyeket nagyanyáink emlékének adózva most idéznek fel erre az alkalomra.
 
Az ételeket neves zsűri értékeli. Nevezési díj nincs, de a versenyzőknek 5 adag ételt kell biztosítani a szervezők részére kóstolás céljából. Nevezéseiket a főzőversenyre 2011. április 15-ig tehetik meg a következő címen: Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár 4173 Nagyrábé, Rétszentmiklósi utca 2/a, kossuthlajos.muvhaz@t-online.hu,  telefon/fax: 54/477-334, 06-30/279-2682 Koroknai Béla, 06-30/747-7991 Kocsis Csaba, A borítékra vagy faxra írják rá : „V. Sárrét Íze Fesztivál”.
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu