2018. Június 21. Csütörtök Alajos napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Szülőnek lenni
2018-06-13 19:37:23

...Nehezebb az apaság mint hittem, s nehezebb jobb emberré válni mint gondoltam volna. De a kényelmetlen út annyi varázslatot rejt, hogy arról itt hiába írnék...

Lányoknak-Legényeknek

2018-05-03 18:17:00

Legutóbbi írásomban a pasikról írtam. Vagyis arról, hogyan lett a „Férfiból” pasi. Most arról szeretnék írni, hogyan változunk mi Nők, csajokká. Mi a különbség a Nő és a Csaj között?
     Úgy gondolom, nagyon sok. Elsősorban, azokat a nőket hívnám csajoknak, akik pasit keresnek. Egy nő ugyanis férfit keres. Egy nő tiszteli a férfit, illetve tiszteli a férfiban a férfit. A „csajok” nem tisztelik a férfiakat, ők azok, akik a pasit használni szeretnék valamire. Lehet, hogy csak arra, hogy ne legyenek egyedül, de semmiképp sem társként kezelve.
     Sok fiatal lányt látok, akik azt gondolják, csak úgy tudják felkelteni egy férfi érdeklődését, ha mindent kitesznek a kirakatba. Internetes oldalak zöme van tele olyan csajokkal, akik nem szégyellnek mindent megmutatni, mert úgy gondolják, ez kell a „pasiknak”. A pasinak lehet, de a férfinak nem. Egy férfi nem azt fogja értékelni benned, ha elküldöd neki a meztelen fotódat, kettő levélváltás után.
     Társkereső oldalakon nők írnak rá férfiakra, szinte felkínálva magukat. Néha egyértelmű utalással a szexualitásra. Több társkereső oldalon fent lévő férfi mesélte el ilyenfajta élményeit. Közben a hölgyek arról panaszkodnak, hogy a társkereső oldalakon csak bunkó férfiakkal/pasikkal lehet találkozni, akik nem is akarnak komoly kapcsolatot, csak szexet.
     Úgy gondolom, mi nők nagyban tehetünk erről. Hisz még mindig a szexualitással akarjuk a férfiakat „megfogni”. Sajnos azonban ez nem elég a boldogsághoz. Fenntartható egy kapcsolat persze így is, egy rövid ideig. Amíg hat az újdonság ereje. Igazi, akár sírig tartó kapcsolat azonban csak akkor lesz, ha a testi kapcsolódás mellett a lelkünk is kapcsolódik egymáshoz. Egy nő ezt pontosan tudja, egy csaj még fut jó néhány kört, mire megérti a lényeget.
     A csajok sokszor csak a biztonságot keresik a férfiban. Rájuk mondják a férfiak, hogy csak a pénz érdekli őket. Egy nőnek nincs szüksége játszmákra, feltűnésre, hangoskodásra. Szerényen, csendesen is hódít. Nem mással, mint a kisugárzásával. Egy igazi nő sosem fegyverként használja a nőiségét.
     Egy igazi nő ki tudja mutatni a szeretetét, de nem teszi fel naponta a kérdést: „szeretsz még?” A nő mosolyogva néz a világra, mert tudja, hogy mosolya sorsokat tud megváltoztatni. Tud feltétel nélkül szeretni, a másikat nem megváltoztatni akarja, hanem önmagában kiteljesedni segíti.
     Egy nő mellett, aki szeret, a férfi megtalálja azt a menedéket, amit évezredek óta sebzett lelke keres. Mert a férfi az elképzelésekkel ellentétben nem vadászik, hanem keresi azt az egyet, aki feltétel nélkül szereti, önmagáért. Úgy gondolom, attól függően, hogy nők vagy csajok vagyunk, úgy fog kapcsolódni hozzánk egy férfi vagy egy pasi.(Írta: Lukács Tünde családállító, soulwork tréner, kineziológus, okleveles természetgyógyász) 

(forrás: kicsibudoar.hu)


2018-02-27 16:33:16

Kezdetek kezdete...
Ma egy éve volt, csak egy dalt tudtunk eljátszani, azt se igazán tökéletesen. Édesapánk mondta, zenélni kell, nem otthon gyakorolni, nem magadnak.
Elkezdtük, játszottunk Dobogókőn, hideg volt, ugyanazt az egy dalt lefagyott ujjakkal, kissé lehangolódott hangszerekkel, de örömmel.
És az első próbálkozáson megkaptuk azt, amiért a zene létezik. Párszor elismételtük az egy számból álló műsort, majd kifogytunk a számokból és abbahagytuk, egy kedves hölgy odajött és mondta, ne hagyjátok abba, olyan jó titeket hallgatni.
Ez csak az első alkalom volt. Egyre több dalt tanultunk, megpróbáltuk az utcán átadni a fiataloknak a magyar népzene iránti rajongásunkat, az érzést, amit mi érzünk, és amit az őseink érezhettek, amikor ugyanezeket a dalokat énekelték.
Amikor már három dalt tudtunk, Szentendrén zenéltünk, gyerekek, családok, Japán csoportok, Indiai kedves hölgyek osztoztak velünk az örömben, egy üzletember meglátta a fantáziát a dologban, ha ennyi embernek tetszik valami, lehet benne üzlet, de azóta sem hívtuk fel.
Zenéltünk a Sziget bejáratánál, a fiatalok kijöttek egy kis ital pótlásért, aztán ott maradtak velünk bulizni, csodálkozva, hogy van aki nem abban látja az élet kiteljesedését, nem csak azzal tud kitűnni, hogy hiányos öltözékben csápol a Dj pult mögött.
A dalok, amiket játszottunk felébresztették a fiatalokban gyermekkoruk emlékeit, örültek, hogy emlékeztek a szövegre, így velünk együtt tudtak mulatni.
Augusztus 20-án már kisebb koncertre való tömeg bulizta végig velünk az estét, felejthetetlen pillanatok ezek. Még a rendőrök is dobtak a hegedűtokba pénzt.
Sokan kérdezik, miért csináljuk, egy év eltelt, ez az év rengeteg emlékkel ajándékozott meg bennünket.
Sok sok boldog pillanat, mikor megláttuk az utca emberében, hogy ha csak öt percre is, kiszakadtak a rohanó világ szürke, szinte már robot szintjére süllyedt nagyvárosi "életéből". Érzelmeket ébresztett bennük a zenénk, sose tudjuk meg, talán régi boldog pillanatokat idéztünk fel bennük. A sok sok kedves bíztató szó, új barátok, táncoló gyermekek, örökké nyomot hagytak az életünkben.
És reméljük nekünk is sikerült, ha csak egy emberben is elindult valami, már megérte.
Egy év telt el, jön a tavasz, a jó idő, hamarosan új emlékekkel gazdagodhatunk, amire jó lesz majd egyszer emlékezni...(Írta: G. Nagy Lilla Imola www.facebook.com/HUNcutzenekar)


2018-01-17 20:14:06

Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója  Budapest, 2018. február 2-4.

A találkozó mottója: „Jó nekünk itt lennünk!”

Program: a találkozó tervezett programját olvashatod. A változás jogát fenntartjuk!

Téma: A közösség megélése, a közösségek (család) szerepe az életünkben.

február 2. (péntek)

16:00 – 18:30 Érkezés és regisztráció – Magyar Szentek Temploma

18:30 Vacsora

19:30 KELET 2018 megnyitója (köszöntők)

20:00 Dr. Egri László diakónus gondolatai

21:00 Esti ima

21:30 Szállások elfoglalása

22:00 Fakultatív programok

február 3. (szombat)

7:30-08:30 Reggeli – Griff Hotel

9:00 – 10:00 reggeli ima, Süveges Gergő előadása

10:00-10:30 Kávészünet

10:30-12:00 Kiscsoportos beszélgetések

12:30 Ebéd – LÖK

13:45 -18:00 Fakultatív programok

19:00-20:00 Vacsora

20:00-03:00 KELET 2018 FARSANGI BÁL – Patrona Hungarie Gimnázium

február 4. (vasárnap)

08:00-10:00 Reggeli – Griff Hotel

10:30-11:30 Szentmise – Magyar Szentek Temploma

11:45 Ebéd

13:00 Hazaindulás

(forrás: kelet.egylelk.com)


2017-10-11 16:57:54

Azt remélem, hogy nem (csak) a hatalmas erőfeszítések számítanak, hanem a kis dolgok, amiket mindennap teszel.
Például nagyon béna vagyok ajándékozásban, évfordulók és szülinapok megjegyzésében meg hasonlókban.
Viszont gyakorlatilag minden nap beszélek a szüleimmel. Egyszer ránézek a barátnős chatre a leghúzósabb munkanapon is. Szinte minden nap ráírok facebookon valakire, akivel már régen beszéltem. Minden vasárnap átnézem a naptárt, hogy a következő héten találkozzak valakivel, aki fontos nekem. Néhány naponta felhívom valamelyik nagyszülőmet vagy tesómat.
Amíg gyerek voltam, addig ezek a kapcsolatok mind természetesek voltak, rendszeresen összesodortak minket a mindennapok rutinjai, könnyű volt tudni a másikról. Felnőttként egészen más a helyzet, úgy érzem, hogy fontos ápolni, ami egykor magától értetődő volt.
Minden nap arra gondolok, milyen szerencsés vagyok, hogy vannak nekem ezek a szeretett emberek. Remélem, hogy így ők is érzik, milyen fontosak nekem. (forrás: - Vica -www.facebook.com/huszontul


2017-09-25 17:34:33

- Anya, én nem értem ezt a méhecskés felvilágosítást, meg ezt a gólyás hülyeséget, és az sem tiszta, hogy miért nem mehetek diszkóba!
- Na, ide figyelj, kisfiam te egész nap csak a számítógép előtt ülsz, megpróbálom elmagyarázni úgy, hogy te is megértsd:

Mint minden fiúnak neked is van egy pendrájvod, amivel nagyon jól el lehet szórakozni. Egyelőre tanácsolnám a single player módot, majd ha 18 éves leszel, akkor jöhet a multi player. Kerüld a fizetős szolgáltatásokat, nagyon jó demójuk, de soha nem lesznek a tieid.
A lányoknak van egy usb portjuk amibe pont bele illik a te pendrájvod. Vigyázz, csak biztonságos portot használj, mert a vírusok nagyon veszélyesek!
Ha meg véletlenül letöltesz valamit, akkor örökre csak azt a számítógépet használhatod és 9 hónap múlva lesz egy ipad minid. Vagyis nem egy sajátod, hanem egy közös, amit akkor is közösen fogtok használni, ha már nem is egy helyen laktok.
A lányokon vannak még további csatlakoztatási lehetőségek, de ezeket inkább haladóknak találták ki, és ezeket komoly tűzfalak védik. Elképzelhető, hogy első alkalommal szoftveresen lefagysz, de ez természetes.
Probléma lehet még a túl gyors letöltés is, de majd belejössz. Ne lepődj meg, de nem csak pendrájvok léteznek, van akinek nagyobb harddiszkje van, de olyan is akad akinek csak SD kártyája, esetleg mini SD kártyája, mint apádnak.

Vigyázz, a diszkóban nehogy bele tegyenek valamit az italodba, mert akkor jön a kék halál, megsérül a memóriád és akkor mindenképp újraindítást igényelsz.
És amíg újra indulsz, addig bármi megtörténhet, ne feledd rajtad is van néhány usb port! Ha esetleg önszántadból is használnád a portjaidat, akkor se aggódj, egyszerűen csak fordítva vagy bekötve.
No para, mi akkor is fogunk szeretni apáddal, ráadásul akkor profi módon fogod tudni kezelni a grafikai szoftvereket. Most pedig húzzál a szobádba és tanulás helyett ne a számítástechnikai oldalakat nézegesd!(forrás:facebook)


2017-08-29 14:40:00

...A "Holly Rollers" tagjai sportos kikapcsolódásként, az egészséges életmód jegyében kezdtek görkorcsolyázni. Egyikük meg volt róla győződve, hogy szerzetesként szögre kénytelen akasztani a guruló bakancsokat. Ám miért ne lehetne közösségben sportolnia Isten leányainak? Ezt teszik ők is heti rendszerességgel, kikapcsolódásuk közben viszont missziós küldetésük bekapcsolva marad: rendszeresen megszólítják őket, szép találkozások, beszélgetések kerekednek a görkorizásból, sorra csattannak a szelfik. Mint mondják, sokan azt gondolják, az apácák mindig komolyak és komorak. Ők pedig szívesen ellensúlyozzák ezt a berögződést. (forrás: szemlelek.blog.hu )


2017-07-17 09:39:03

...a lehető legjobban kihasználni a lehetőségeinket, ha már az okostelefonunk kiváltotta a karóránkat, a határidőnaplónkat, a fényképezőgépünket, a jegyzettömbünket, a pulzusmérőnket, a számítógépünket, a könyvünket, a tévénket, a tömegközlekedési menetrendet, a leveleinket és a képeslapjainkat.
Ezek az én kedvenc és leghasznosabbnak ítélt ingyenes alkalmazásaim:
Gmail - Drive - Táblázatok - Analytics - AdSense - Naptár és a Facebook Pages Manager - FB Hirdetések:
Szinte minden vállalkozásnak online is jelen kell lennie. Szóval jó hír, hogy a felsoroltaknak mind van jól használható mobilos verziója. Oké, munka, úgyhogy eldugjuk egy mappába, annyira ne legyen szem előtt, de hatalmas találmány, hogy este lerogyva már nem feltétlenül kell gépet kapcsolni.
Külön kiemelve: Google Naptárból többet is létrehozhatsz, másokkal megosztva, a többféle naptáraidat pedig színkódolva, rétegenként ki-be kapcsolhatod. Nem a kontrollfreakség a cél, de ha rend van az időbeosztásban, akkor pontosan tudod, hogy mikor vághatod hanyatt magad döglött bogár relaxációs pózba egy cseppnyi bűntudat nélkül.
Asana és Wunderlist: a két legszimpatikusabb projektmenedzsment eszközöm. Az előbbi a legtutibb, ha másokkal is együtt dolgozol. Plusz beállíthatod, hogy ha teljesítesz egy feladatot, akkor kapj egy animált lényecskét, unikornist, narvált. Hát ezért már megéri megírni azt az e-mailt, nem? ;)
A Wunderlist pedig tökéletes, ha összegyűjtenéd a hosszabb-rövidebb távon végzendő feladataidat, mint például az utazás előtti checklistet, vagy éppen a “tisztító-szelektívszemét!-drogéria” soha el nem fogyó hármasát.
Budapesti Menetrend: igen, elég triviális. Magában foglalja a Futár alkalmazás adatait IS, szóval teljesen valós infókat kaphatsz, de mellette offline is remekül használható.
YAZIO: életmódot váltanál, de valami nem klappol? Nem zabálsz, de mégsem fogysz? Ha nem akarsz keservesen naplót vezetgetni, akkor próbáld ki ezt az appot, ahol sokszor elég a vonalkódot leolvasnod, és felismeri a progi, hogy mit eszel. :) Az étkezésen felül felvezetheted a mozgást is. Néhány nap után látni fogod, hogy mi nem stimmelt: kalóriabevitel, makrotápanyagok vagy épp az aktivitás.
TMSOFT White Noise: zaklatott vagy? Nehezen kapcsolsz le? Válassz a megnyugváshoz egy szimpatikus zajt, időzítsd magadnak, és 10 perc múlva már mélyen fogsz aludni. Vagy bepisilsz. (forrás: - Száva - www.facebook.com/huszontul)


2017-07-11 16:18:15

Ha azt akarom, hogy ne csak a szépségemért, hanem a személyiségemért is szeressenek, hogy meglássa a hímnem, milyen jó fej, vicces és segítőkész vagyok, hogy komolyan vegyenek az emberek, akkor jobb, ha erkölcsösen öltözködöm. Amúgy sem jó egész nap feszengeni, folyton lehuzigálni a mindig felcsúszó gatyámat, mert nem fogom komfortosan érezni magam a bőrömben. (forrás:http://szemlelek.blog.hu/2017/06/08/nyar_van_365?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201707)


2017-06-09 15:04:44

Idén nyáron már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Csillagpont Református Ifjúsági találkozó, 2017. július 25. és 29 között, Debrecenben. A találkozóra ebben az évben is szerte a Kárpát-medencéből várják a fiatalokat.

Képzeljünk el több ezer fiatalt, akik csak azért gyűlnek össze a Kárpát-medencéből és összességében 16 országból, hogy Istennel és egymással közösségben legyenek. A Csillagpont nem pusztán egy fesztivál, ahol az idei nagyszínpad fellépői a Margaret Island, a Hanne de Vries (NL) és Mező Misi új formációja, a NAZA, hanem sokkal több annál.

Minden napnak szerves és fő részét képezik az áhitatok és a kiscsoportos lelki beszélgetések. Rengeteg előadás és műhely kínálata között válogathatunk, van dicsőítés és este koncertek. A Csillagpont remekül reprezentálja azt, hogyan kapcsolódnak ki a keresztény fiatalok. Személyes tapasztalatból is mondhatom, hogy össze sem hasonlítható az általunk ismert fesztiválokkal, hiszen itt Isten az első, erre a programok összeállításánál is kifejezetten ügyelnek.

A találkozó sajtótájékoztatójával egybekötött nyitóbuliját június 8-án tartották a Dürer-kertben. A találkozó idei központi témája a reformáció lesz. Milyen változást hozott Jézus? Mi változott a reformációval? Mi változhat velünk? Ezeket a kérdéseket feszegethetjük az ifjúsági találkozó alatt.

“A reformáció a téma, de azt tudnám kihangsúlyozni, hogy egység és közösség. Ez az, ami át fogja fogni a Csillagpontot, mert hisszük azt, hogy az ember életét maximálisan meghatározza az, hogy egységben van-e Istennel. Tudja-e, hogy honnan jön és hová tart, a másik pedig, hogy gyakorolja a közösséget az embertársaival” – mondta Szontágh Szabolcs, a Magyarországi Református Egyház ifjúsági tanácsosa.

Az idei nagyszínpad fellépői közül Lábas Viki, a Margaret Island énekese elmondta, hogy nekik a tiszta örömzene és a tiszta üzenet átadása az elsődleges céluk, ezt szeretnék Debrecenben is közvetíteni.

“Milyen fantasztikus az Úr, abban a tekintetben is, hogy olyan emberekkel ismertet meg az életed folyamán, akik nagy hatással vannak rád”- mondta Mező Misi, a NAZA és a Magna Cum Laude énekese. “Isten mindenki számára elérhető és nem egy régimódi, ortodox, avétos valami, ahogyan nagyon sokan azt gondolják, nem hívők, hogy a reformáció is ilyen. Véleményem szerint nem, az egy mai történet és nagyon komoly üzenete van. Nemcsak mint teológia, hanem mint társadalmi jelenség is, ugyanis szükségünk van a kapcsolatunkban, házasságunkban, munkahelyünkön, reformálni a dolgokat.”

A Csillagpont különlegessége, hogy önkéntes fiatalok szervezik. A találkozó létrejöttéhez 600 önkéntes fiatal két éves munkája szükséges. Az önkéntes segítők jelentkezése még nem zárult le, aki szeretne csatlakozni, az ezt megteheti a találkozó honlapján. A találkozóra is ugyanitt lehet regisztrálni:csillagpont.reformatus.hu


2017-05-25 08:39:54

Gyakorlati tanácsok, ha felesleges pazarlás nélkül ünnepelnétek szeretteitekkel életetek nagy napját. Rebeka és Tamás tavaly augusztusban kötötték össze az életüket. Olyan esküvőt álmodtak meg maguknak, ahol örömüket, boldogságukat megoszthatják a családjukkal, barátaikkal, mindezt olyan körülmények között, ahol nem pazarolnak, ahol a fölösleges sallangoktól megkímélik magukat, a környezetüket, és nem mellesleg a pénztárcájukat is. (forrás és a teljes cikk: anapfenyillata.cafeblog.hu)


Oldal : 123456789101112131415
1617181920212223242526


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg