2018. Január 19. Péntek Sebestyén napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Kiszálltak a taposómalomból,...
2018-01-17 08:36:21

...ma természetközeli életet élnek. Vezetői pozíciót töltöttek be, mégis váltottak

Lányoknak-Legényeknek

2018-01-17 20:14:06

Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója  Budapest, 2018. február 2-4.

A találkozó mottója: „Jó nekünk itt lennünk!”

Program: a találkozó tervezett programját olvashatod. A változás jogát fenntartjuk!

Téma: A közösség megélése, a közösségek (család) szerepe az életünkben.

február 2. (péntek)

16:00 – 18:30 Érkezés és regisztráció – Magyar Szentek Temploma

18:30 Vacsora

19:30 KELET 2018 megnyitója (köszöntők)

20:00 Dr. Egri László diakónus gondolatai

21:00 Esti ima

21:30 Szállások elfoglalása

22:00 Fakultatív programok

február 3. (szombat)

7:30-08:30 Reggeli – Griff Hotel

9:00 – 10:00 reggeli ima, Süveges Gergő előadása

10:00-10:30 Kávészünet

10:30-12:00 Kiscsoportos beszélgetések

12:30 Ebéd – LÖK

13:45 -18:00 Fakultatív programok

19:00-20:00 Vacsora

20:00-03:00 KELET 2018 FARSANGI BÁL – Patrona Hungarie Gimnázium

február 4. (vasárnap)

08:00-10:00 Reggeli – Griff Hotel

10:30-11:30 Szentmise – Magyar Szentek Temploma

11:45 Ebéd

13:00 Hazaindulás

(forrás: kelet.egylelk.com)


2017-10-11 16:57:54

Azt remélem, hogy nem (csak) a hatalmas erőfeszítések számítanak, hanem a kis dolgok, amiket mindennap teszel.
Például nagyon béna vagyok ajándékozásban, évfordulók és szülinapok megjegyzésében meg hasonlókban.
Viszont gyakorlatilag minden nap beszélek a szüleimmel. Egyszer ránézek a barátnős chatre a leghúzósabb munkanapon is. Szinte minden nap ráírok facebookon valakire, akivel már régen beszéltem. Minden vasárnap átnézem a naptárt, hogy a következő héten találkozzak valakivel, aki fontos nekem. Néhány naponta felhívom valamelyik nagyszülőmet vagy tesómat.
Amíg gyerek voltam, addig ezek a kapcsolatok mind természetesek voltak, rendszeresen összesodortak minket a mindennapok rutinjai, könnyű volt tudni a másikról. Felnőttként egészen más a helyzet, úgy érzem, hogy fontos ápolni, ami egykor magától értetődő volt.
Minden nap arra gondolok, milyen szerencsés vagyok, hogy vannak nekem ezek a szeretett emberek. Remélem, hogy így ők is érzik, milyen fontosak nekem. (forrás: - Vica -www.facebook.com/huszontul


2017-09-25 17:34:33

- Anya, én nem értem ezt a méhecskés felvilágosítást, meg ezt a gólyás hülyeséget, és az sem tiszta, hogy miért nem mehetek diszkóba!
- Na, ide figyelj, kisfiam te egész nap csak a számítógép előtt ülsz, megpróbálom elmagyarázni úgy, hogy te is megértsd:

Mint minden fiúnak neked is van egy pendrájvod, amivel nagyon jól el lehet szórakozni. Egyelőre tanácsolnám a single player módot, majd ha 18 éves leszel, akkor jöhet a multi player. Kerüld a fizetős szolgáltatásokat, nagyon jó demójuk, de soha nem lesznek a tieid.
A lányoknak van egy usb portjuk amibe pont bele illik a te pendrájvod. Vigyázz, csak biztonságos portot használj, mert a vírusok nagyon veszélyesek!
Ha meg véletlenül letöltesz valamit, akkor örökre csak azt a számítógépet használhatod és 9 hónap múlva lesz egy ipad minid. Vagyis nem egy sajátod, hanem egy közös, amit akkor is közösen fogtok használni, ha már nem is egy helyen laktok.
A lányokon vannak még további csatlakoztatási lehetőségek, de ezeket inkább haladóknak találták ki, és ezeket komoly tűzfalak védik. Elképzelhető, hogy első alkalommal szoftveresen lefagysz, de ez természetes.
Probléma lehet még a túl gyors letöltés is, de majd belejössz. Ne lepődj meg, de nem csak pendrájvok léteznek, van akinek nagyobb harddiszkje van, de olyan is akad akinek csak SD kártyája, esetleg mini SD kártyája, mint apádnak.

Vigyázz, a diszkóban nehogy bele tegyenek valamit az italodba, mert akkor jön a kék halál, megsérül a memóriád és akkor mindenképp újraindítást igényelsz.
És amíg újra indulsz, addig bármi megtörténhet, ne feledd rajtad is van néhány usb port! Ha esetleg önszántadból is használnád a portjaidat, akkor se aggódj, egyszerűen csak fordítva vagy bekötve.
No para, mi akkor is fogunk szeretni apáddal, ráadásul akkor profi módon fogod tudni kezelni a grafikai szoftvereket. Most pedig húzzál a szobádba és tanulás helyett ne a számítástechnikai oldalakat nézegesd!(forrás:facebook)


2017-08-29 14:40:00

...A "Holly Rollers" tagjai sportos kikapcsolódásként, az egészséges életmód jegyében kezdtek görkorcsolyázni. Egyikük meg volt róla győződve, hogy szerzetesként szögre kénytelen akasztani a guruló bakancsokat. Ám miért ne lehetne közösségben sportolnia Isten leányainak? Ezt teszik ők is heti rendszerességgel, kikapcsolódásuk közben viszont missziós küldetésük bekapcsolva marad: rendszeresen megszólítják őket, szép találkozások, beszélgetések kerekednek a görkorizásból, sorra csattannak a szelfik. Mint mondják, sokan azt gondolják, az apácák mindig komolyak és komorak. Ők pedig szívesen ellensúlyozzák ezt a berögződést. (forrás: szemlelek.blog.hu )


2017-07-17 09:39:03

...a lehető legjobban kihasználni a lehetőségeinket, ha már az okostelefonunk kiváltotta a karóránkat, a határidőnaplónkat, a fényképezőgépünket, a jegyzettömbünket, a pulzusmérőnket, a számítógépünket, a könyvünket, a tévénket, a tömegközlekedési menetrendet, a leveleinket és a képeslapjainkat.
Ezek az én kedvenc és leghasznosabbnak ítélt ingyenes alkalmazásaim:
Gmail - Drive - Táblázatok - Analytics - AdSense - Naptár és a Facebook Pages Manager - FB Hirdetések:
Szinte minden vállalkozásnak online is jelen kell lennie. Szóval jó hír, hogy a felsoroltaknak mind van jól használható mobilos verziója. Oké, munka, úgyhogy eldugjuk egy mappába, annyira ne legyen szem előtt, de hatalmas találmány, hogy este lerogyva már nem feltétlenül kell gépet kapcsolni.
Külön kiemelve: Google Naptárból többet is létrehozhatsz, másokkal megosztva, a többféle naptáraidat pedig színkódolva, rétegenként ki-be kapcsolhatod. Nem a kontrollfreakség a cél, de ha rend van az időbeosztásban, akkor pontosan tudod, hogy mikor vághatod hanyatt magad döglött bogár relaxációs pózba egy cseppnyi bűntudat nélkül.
Asana és Wunderlist: a két legszimpatikusabb projektmenedzsment eszközöm. Az előbbi a legtutibb, ha másokkal is együtt dolgozol. Plusz beállíthatod, hogy ha teljesítesz egy feladatot, akkor kapj egy animált lényecskét, unikornist, narvált. Hát ezért már megéri megírni azt az e-mailt, nem? ;)
A Wunderlist pedig tökéletes, ha összegyűjtenéd a hosszabb-rövidebb távon végzendő feladataidat, mint például az utazás előtti checklistet, vagy éppen a “tisztító-szelektívszemét!-drogéria” soha el nem fogyó hármasát.
Budapesti Menetrend: igen, elég triviális. Magában foglalja a Futár alkalmazás adatait IS, szóval teljesen valós infókat kaphatsz, de mellette offline is remekül használható.
YAZIO: életmódot váltanál, de valami nem klappol? Nem zabálsz, de mégsem fogysz? Ha nem akarsz keservesen naplót vezetgetni, akkor próbáld ki ezt az appot, ahol sokszor elég a vonalkódot leolvasnod, és felismeri a progi, hogy mit eszel. :) Az étkezésen felül felvezetheted a mozgást is. Néhány nap után látni fogod, hogy mi nem stimmelt: kalóriabevitel, makrotápanyagok vagy épp az aktivitás.
TMSOFT White Noise: zaklatott vagy? Nehezen kapcsolsz le? Válassz a megnyugváshoz egy szimpatikus zajt, időzítsd magadnak, és 10 perc múlva már mélyen fogsz aludni. Vagy bepisilsz. (forrás: - Száva - www.facebook.com/huszontul)


2017-07-11 16:18:15

Ha azt akarom, hogy ne csak a szépségemért, hanem a személyiségemért is szeressenek, hogy meglássa a hímnem, milyen jó fej, vicces és segítőkész vagyok, hogy komolyan vegyenek az emberek, akkor jobb, ha erkölcsösen öltözködöm. Amúgy sem jó egész nap feszengeni, folyton lehuzigálni a mindig felcsúszó gatyámat, mert nem fogom komfortosan érezni magam a bőrömben. (forrás:http://szemlelek.blog.hu/2017/06/08/nyar_van_365?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201707)


2017-06-09 15:04:44

Idén nyáron már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Csillagpont Református Ifjúsági találkozó, 2017. július 25. és 29 között, Debrecenben. A találkozóra ebben az évben is szerte a Kárpát-medencéből várják a fiatalokat.

Képzeljünk el több ezer fiatalt, akik csak azért gyűlnek össze a Kárpát-medencéből és összességében 16 országból, hogy Istennel és egymással közösségben legyenek. A Csillagpont nem pusztán egy fesztivál, ahol az idei nagyszínpad fellépői a Margaret Island, a Hanne de Vries (NL) és Mező Misi új formációja, a NAZA, hanem sokkal több annál.

Minden napnak szerves és fő részét képezik az áhitatok és a kiscsoportos lelki beszélgetések. Rengeteg előadás és műhely kínálata között válogathatunk, van dicsőítés és este koncertek. A Csillagpont remekül reprezentálja azt, hogyan kapcsolódnak ki a keresztény fiatalok. Személyes tapasztalatból is mondhatom, hogy össze sem hasonlítható az általunk ismert fesztiválokkal, hiszen itt Isten az első, erre a programok összeállításánál is kifejezetten ügyelnek.

A találkozó sajtótájékoztatójával egybekötött nyitóbuliját június 8-án tartották a Dürer-kertben. A találkozó idei központi témája a reformáció lesz. Milyen változást hozott Jézus? Mi változott a reformációval? Mi változhat velünk? Ezeket a kérdéseket feszegethetjük az ifjúsági találkozó alatt.

“A reformáció a téma, de azt tudnám kihangsúlyozni, hogy egység és közösség. Ez az, ami át fogja fogni a Csillagpontot, mert hisszük azt, hogy az ember életét maximálisan meghatározza az, hogy egységben van-e Istennel. Tudja-e, hogy honnan jön és hová tart, a másik pedig, hogy gyakorolja a közösséget az embertársaival” – mondta Szontágh Szabolcs, a Magyarországi Református Egyház ifjúsági tanácsosa.

Az idei nagyszínpad fellépői közül Lábas Viki, a Margaret Island énekese elmondta, hogy nekik a tiszta örömzene és a tiszta üzenet átadása az elsődleges céluk, ezt szeretnék Debrecenben is közvetíteni.

“Milyen fantasztikus az Úr, abban a tekintetben is, hogy olyan emberekkel ismertet meg az életed folyamán, akik nagy hatással vannak rád”- mondta Mező Misi, a NAZA és a Magna Cum Laude énekese. “Isten mindenki számára elérhető és nem egy régimódi, ortodox, avétos valami, ahogyan nagyon sokan azt gondolják, nem hívők, hogy a reformáció is ilyen. Véleményem szerint nem, az egy mai történet és nagyon komoly üzenete van. Nemcsak mint teológia, hanem mint társadalmi jelenség is, ugyanis szükségünk van a kapcsolatunkban, házasságunkban, munkahelyünkön, reformálni a dolgokat.”

A Csillagpont különlegessége, hogy önkéntes fiatalok szervezik. A találkozó létrejöttéhez 600 önkéntes fiatal két éves munkája szükséges. Az önkéntes segítők jelentkezése még nem zárult le, aki szeretne csatlakozni, az ezt megteheti a találkozó honlapján. A találkozóra is ugyanitt lehet regisztrálni:csillagpont.reformatus.hu


2017-05-25 08:39:54

Gyakorlati tanácsok, ha felesleges pazarlás nélkül ünnepelnétek szeretteitekkel életetek nagy napját. Rebeka és Tamás tavaly augusztusban kötötték össze az életüket. Olyan esküvőt álmodtak meg maguknak, ahol örömüket, boldogságukat megoszthatják a családjukkal, barátaikkal, mindezt olyan körülmények között, ahol nem pazarolnak, ahol a fölösleges sallangoktól megkímélik magukat, a környezetüket, és nem mellesleg a pénztárcájukat is. (forrás és a teljes cikk: anapfenyillata.cafeblog.hu)


2017-04-25 17:48:08

„Ha lenne államilag fenntartott vagy alapítványilag támogatott segítőszolgálat, akkor a saját céljaimmal tudnék foglalkozni, és nem azzal, hogy ki visz el mosdóba adott pillanatban” – mondja Muntag Vince, a kerekesszékes ifjú kutató, irodalmár és színháztudós, aki több szálon is kötődik az evangélikus egyházhoz. Gimnazista kora óta minden szakmai versenyen és pályázaton első helyezést ért el. Jelenleg az irodalom- és kultúratudomány mesterszakot végzi az ELTE-n, emellett színháztudomány szakot a Károlin. Egy tavaly elnyert ösztöndíjnak köszönhetően lehetősége lenne arra, hogy Canterburyben, a University of Kent European Theatre elnevezésű mesterszakán tanulhassa azt, ami a leginkább érdekli – ehhez azonban szüksége lenne némi segítségre. (A teljes cikk kotoszo.blog.hu )


2017-04-20 19:05:16

Ballagásunkra nem kérünk virágáradatot, csak egy kis figyelmességet. Segítsétek fogyatékos kortársainkat néhány szál virág árával! A Gödöllői Református Líceum diákjainak üzenete:
„Május 6-án elballagunk, búcsút veszünk a középiskolánktól. Sokan közületek eljönnek majd, mások távolból szorítanak értünk. Talán valami apró gesztussal, virággal is készültök a számunkra. Az esemény azonban nem a kezünkbe kapott csokrok számától lesz emlékezetes. Arra kérünk mindenkit, hogy a ballagásunkra szánt ajándék árát vagy annak egy részét inkább jótékony célra ajánljátok fel. Kérjük, adományozzátok a KézenFogva Alapítvány számára. Támogassatok ezzel fogyatékos embereket! A ballagás az egyik legfontosabb lépés a felnőtté válásunk felé. Felelős, szolidáris felnőttként szeretnénk élni. Köszönjük, hogy támogattok ebben a célunkban.”(forrás:  www.kezenfogvaballagunk.hu )


Oldal : 123456789101112131415
1617181920212223242526


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg