2024. Április 20. Szombat Konrád, Tivadar napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Kivilágos Kivirradtig

2022-09-14 14:46:22

Kisújszállás, 2022. szeptember 17. szombat 14.30, “Aranyosra festem” - koncert Halmos Béla emlékére

Különleges lemezzel tisztelegnek Szalonna és bandája és a Jantyik testvérek Halmos Béla prímás, népzenekutató előtt, aki 2021-ben lett volna 75 éves. Ennek a zenei anyagnak az előadására vállalkoznak most koncerten is, amely nemcsak megidézi Halmos Bélát, hanem friss gondolatokat ébresztő “útravaló”, a Jantyik testvérekkel közös ötleteikre épülő mai produkció. Szerepel benne Pál István Szalonna és bandája, a szerzők: Jantyik Zsolt és Csaba, valamint a PG Csoport”. A technikának köszönhetően felvételről közreműködik hangban maga Halmos Béla is. Az előadásokban feltűnnek Béla kortársai, barátai is, a táncházi hagyományoknak megfelelően az előadás helyi népzenészeket és táncosokat is igyekszik bevonni a pordukcióba. Tehát ez nem egy emlékműsor, hanem halmosi gondolatokat tükröző élő, eleven koncert, tele a Bélára jellemző életerővel, humorral és szeretettel, felmutatással! A műsor producere: Jantyik Csaba, aki az elmúlt években olyan előadásokat vitt sikerre országosan, mint a Nemzeti Színházban is játszott Betyárjáték, vagy a János vitéz második visszatérését feldolgozó zenés játék, az Ezüstbojtár.

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu