2021. Július 25. Vasárnap Kristóf, Jakab napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

BabaMama Nap
2021-07-20 14:25:07

...az Anyatejes táplálás Világnapja alkalmából Nádudvaron 2021. augusztus 6-án, pénteken 9 órától
az Önkormányzat és az Anya- és Gyermekvédelmi Tanácsadóval közös szervezésben.

« Vissza a hírekhez
Covidos 2021/1

2021-05-30 18:24:02

2021 január 03  - sajnos folytatódik, nem csitul... minden reggel gyönyörködöm a karácsonyfánkban... a Csete Ildikótól kapott díszt megcsodálom... elolvasom a bátyáméktól kapott - személyesen kézbesített - ünnepi üdvözletet.

  

január 12 - reggelre esett egy kis hó... átmentem a szomszédba tojásért, s ott már rotyogott a vas kaszrojban a csülök - köröm pörkölt...
jó szomszédaink vannak, olyanok, mint gyerek koromban Róza nagyanyámék voltak, akikhez tejért, tojásért mehettünk...

 

január 14 - Békesség e háznak és minden lakójának!
Zsolt Kiss atya eljött hozzánk házszentelésre. Köszönjük szolgálatát.

 

január 16 - igazi jégcsapok... mínuszok röpködnek... épp a mulatságok ideje van, de most csend van, hó és...

 

január 26 - január, február itt a nyár! Jaj, bárcsak már ott tartanánk! De hóvirág már van... Elkészült a béka sapka Jázmin születésnapjára.

 

február 3 - testvéri segítséggel vásároltunk Debrecenben...Jó, hogy van testvérem!

 

február 5 - újra olvasok... ajándékot is csináltam sk.

 

február 7 - levél jött a hétvégén, melyet Sárvári János (van akinek James) személyesen kézbesít a püspökladányi Karacsos Öregdiákok Egyesület tagjainak. Ez évben lesz 70 éves az iskola. Erre készül az egyesület. Köszönet Sárvári Jánosnak áldozatos tevékenységéért!

 

február 10 - autó csere... Püspökladány - Budapest - Püspökladány... M4 Abonytól autó út, útdíjas... nagyon nagy a belvíz  a "háromföldön."

 

február 14 - Bálint napra kaptam...„Higyjék meg, ebbe' az életbe' a legnagyobb dolog a szerelem. Ha nincsen társad vagy szeretetlen társval kell élj, olyan, mintha örökké homályba vónál. De ha van, kit szeress, s tégedet es szeretnek, magad virág vagy, s örökké süt reád a nap.”
(Kóka Rozália: Egy asszony két vétkecskéje)

február 18 - még mindig bezártság... ma hóbundát öltött a rozmaring, a babér... az uram olvas, meccseket néz... én kötöm ezerrel a fuszekliket.

 

február 21 - Anyukám és én is megkaptam az első oltásomat. Köszönöm a magyar egészségügyi dolgozók (orvosok, ápolók, orvostanhallgatók, katonák) munkáját, mert mindkét helyen - a püspökladányi rendelőben és a debreceni Kenézy Gyula kórház oltópontján - kedvesen, udvariasan, szakszerűen, gyorsan elláttak bennünket. Vigyázzunk egymásra.

február 25 - ragyogó napsütésben éled a természet... az uram metszi a fákat...

 

március 13 - Megkaptam a második Pfizer vakcinát.

 

március 18 - tavaszi nagytakarítás... az uram gyűjteménye... az én gyűjteményem.

 

március 22 - Szállingózik a hó... Anyukám gyerekkori emlékeiről mesél...
- a "fehér egérnél" kellett elfordulni a katolikus templom felé - mondja.
... tudja valaki hol van a "fehér egér" Püspökladányban és miért hívták annak?

Bojtor Sámuelné
"A Csillag utca és a Rákóczi u.felőli bejárat. A nép általában "fehíregérköz"-nek nevezte. A múlt század elején ott volt egy bolt, a gazdája Schwartz Béla, őt valami miatt "fehíregérnek" csúfolták és így maradt ránk. Én is szüleimtől hallottam.

Edit Czibere
A háziipari helyén volt egy szesz lerakat még a II. világháború előtt. Volt az udvaron egy jégverem és volt ott a mai új épület helyén egy pince. Nagyapám is dolgozott annak a bontásán és betemetésén. Háború után a nagy épületben szükség lakások voltak.

István Kardos
Én is megerősíteni tudom, mivel szemben lakunk az épülettel. Édesapámtól tudom, hogy egy kis termetű zsidó kereskedőé volt a ház, aki gyakran kiállt fehér köpenyben az üzlet ajtajába. A jó nép elnevezte "fehér egérnek". A régi ladányiak így emlegetik ezt a sarokházat. A mögötte levő szárny a háború után épült.

Csarnò Szabò Rozália
Kèpzeld, Gabika! Sanyi tudta, hogy mièrt "fehèregèr". ő is a boltra, ès a tulajdonosra emlèkezett. Neki is a szülei mesèltèk.

március 27 - Szülinapos hétvége...Szeretet torta a barátainktól... Az én drága jó uram videókonferenciázik a gimis osztálytársakkal...szervezik az 50 éves érettségi találkozót... Anyukám 90 éves lett... Mindannyian be vagyunk oltva!

 

(Írta és a fotókat készítette: Csontos Gabriella)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!A J Á N L Ó


Szentpéteri Tamás gyümölcstermésztési szaktanácsadó, Fruttamas Kft

www.facebook.com/Fruttamas-kft


www.igezo.hu


Mészárosné Gupcsó Tímea pedagógiai szakpszichológus.

www.facebook.com/sulipszichoBSzC


A biharnagybajomi füves asszony gyógynövényes termékei

www.laposiistvanne


www.facebook.com/segitsegdemencia/


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli


      fenntarthatodivat.hu


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu