2024. Április 19. Péntek Emma napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Törvénysértés nélkül

2021-02-23 09:23:09

A kommunizmus áldozatainak napját február 25-én tartjuk, és nem ünnepeljük! Ennek történeti előzménye, hogy az 1945 évi választáson hat párt küzdött a szavazatokért. A Független Kisgazda párt fölényesen győzött ( 58 % ). Nem alakíthatott önállóan kormányt. Vorosílov követelte a „ nagykoalíciós kormány „ alakítását benne a Belügyminisztérium további, a kommunisták által történő irányítását. Megindult a pártok közötti hatalmi harc. „ Szalámi taktika „ Köztársaság ellenes összeesküvés vádjával, nyomozást indítottak Kovács Béla a Kisgazdapárt főtitkára ellen. A nemzetgyűlés nem függesztette fel a főtitkár mentelmi jogát. Ezt követően a szovjet elhárító szervek 1947. február 25-én letartóztatták Kovács Bélát és egyszerűen a Szovjetunióba hurcolták. A Kisgazdapárt meggyengülésével a tényleges hatalom a Kommunista Párt kezébe került. (Párt egyesítés 1948 január 1.) Ezt az alkalmat kihasználva emlékezünk meg az 1950-53 –as években a Hortobágyra deportált közel 10 ezer fő sorsáról. Hitelesnek érzem magam, mert családommal együtt Kunmadarasról Hortobágy –Borsósra deportáltak 1953. január 6-án. (forrás: www.hortobagyideportaltak.hu)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu