2021. Július 25. Vasárnap Kristóf, Jakab napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

BabaMama Nap
2021-07-20 14:25:07

...az Anyatejes táplálás Világnapja alkalmából Nádudvaron 2021. augusztus 6-án, pénteken 9 órától
az Önkormányzat és az Anya- és Gyermekvédelmi Tanácsadóval közös szervezésben.

« Vissza a hírekhez
2020

2021-02-15 09:33:02

Eljött a vége. Hozott jót, rosszat, mint mindig. Most, hogy végre kijött több covid-vakcina, alig telik el nap, hogy ne jönne szembe valami jó hír a magyar, mit magyar?, egyenes kunsági magyar, sőt kisújszállási származású Karikó Katalinról (a képen), aki a Pfizer-BioTech gyógyszer-fejlesztésében vállalt oroszlánrészt, olyannyira, hogy nyugati források Nobel-díj várományosaként emlegetik. Nagyon büszkék vagyunk rá, itt a szülőföld ölelésében. Egyik professzorom mondta a napokban, hogy milyen érdekes, mennyi kiválóságot adott ez a vidék (mármint a Nagykunság) a tudománynak… Mi lehet az oka? Talán az, hogy itt hamar megtanulja az ember, hogy a siker csak kitartó munka árán és után jön el.
Tovább gondolva a dolgot azon morfondíroztam, hogy mi „találékony magyarok” mennyi mindennel gazdagítottuk az egyetemes kultúrát… Szilárd Leó, Eötvös Loránd, Déri Miksa, Bláthy Otto Titusz, Zipernowsky Károly hármasa (transformátor), Kandó Kálmán (villanymozdony), Puskás Tivadar, Szentgyörgyi Albert, Goldmark Károly (színes televízió), Rátai Dániel 2010-ben a 3D-s filmet és sorolhatnánk, hogy mennyi tudományos eredmény mögött fedezhetjük a mi nemzetünk fiai, lányait… Kár, hogy nem itthon teljesedett ki a munkásságuk. Ennek nyilván az az alapja, hogy „boldogabb” nemzetek a GDP jelentősebb hányadát költik a tudományos kutatások támogatására. Szóval hiába a jó képzés a középiskolákban és az egyetemeken, ha utána nincs lehetőség a kifutásra, ha a nemzeti össztermék tudományra fordított hányada 0,8 % ... Ezer okot tudunk a miértekre és rá lehet kenni a politikára is. Kár, hogy a döntéshozók (elosztók) számára nem világos, hogy a tudomány támogatása hosszú távú befektetés, ami sokszorosan megtérül.
Magyar emlékeket találunk szerte a világban, számuk az idén is gyarapodott egy táblával megjelölt brüsszeli ereszcsatornával. (Ezzel nem dicsekszem.)
Tehát vége 2020-nak és örüljünk, hogy élünk, hogy van már védőoltásunk, tehetséges magyarjaink szerte a világban megállják a helyüket. Mi meg itthon tegyük amit kell, vigyázzunk az egészségünkre, a családunkra és legyünk boldogok, ahogy tudunk! Végtére is ezek a legfontosabbak, a többit megvesszük…
Hozzon az új esztendő új reményeket, bort, búzát, békességet! (Írta: Dr. Bartha Júlia)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!A J Á N L Ó


Szentpéteri Tamás gyümölcstermésztési szaktanácsadó, Fruttamas Kft

www.facebook.com/Fruttamas-kft


www.igezo.hu


Mészárosné Gupcsó Tímea pedagógiai szakpszichológus.

www.facebook.com/sulipszichoBSzC


A biharnagybajomi füves asszony gyógynövényes termékei

www.laposiistvanne


www.facebook.com/segitsegdemencia/


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli


      fenntarthatodivat.hu


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu