2021. Június 25. Péntek Vilmos napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

Anya, szobrász, zenész...
2021-06-19 07:06:02

Láposi Gabriella szobrász. Balinkán él családjával, de Biharnagybajomban nevelődött, a "háromföldön".

« Vissza a hírekhez
Járványos advent

2020-12-30 20:41:20

Én kicsit rémülten, de azért boldogan ülök a családdal a fa alatt ezen a bezárkózott, furcsa karácsony estén. Most akkor következzék a járványos adventi mini naplóm fotókkal.

2020. december 2.
Tegnap itt volt a bátyám. Hozott a sógornőm által sütött kalácsot, anyukámnak vitt csoki Mikulást. Énekeltek együtt karácsonyi dalokat.

  

december 3.
A reggel kicsit bosszúsan telt, mert nem volt fenn a neten a kedvenc török sorozatom következő része. De sebaj! A fagy előtt még felszedte az uram az utolsó kis céklákat, karalábékat, zellereket. Megtisztítottam a piciny termést. Edédre zellerkrém levest főzök. Közben finom teát kortyolgatok.

  

december 5.
Anyukám megírta a karácsonyi üdvözleteket. Ma feladtam azokat. Várom Szent Miklóst.

  

december 6.
Az este a kijárási tilalom előtt nálunk volt a Mikulás.

december 8.
"Szomorú az idő, nem akar változni…"

december 9.
A kötött zoknik egy része már gazdára lelt...használják is...remélem a többinek is örülnek majd, ha megtalálják a fa alatt...még egyet csinálnom kell, hogy mindenkinek jusson…

  

december 10.
Este a gyertya lángja, reggel a nap fénye ad nekem reményt. Ma gondolok minden kórházban lévőre, különösen egyre.

  

december 11.
Csengettek... névnapi köszöntő jött... "pár szót" beszéltünk a kapuban... a bundás kenyerem elégett... de azért volt ebéd ma is... az ajándék mindenért kárpótolt…

         

december 12.
Névnapos... köszönet mindannyiótoknak!

december 14.
Soha nem volt még ilyen kihalt a város. A velünk szemben lévő hotel és étterem is be van zárva. Évekkel ezelőtt indult a "lassíts" mozgalom, amit önként vállalt az ember, most kötelező. Remélem hasznunkra lesz. Örömömre a városháza ablakában lobog a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom baba zászlaja.

  

december 15.
Szeretek az ablakhoz állni, nézni a csupasz kertet. A madáretető alatt galambok szemezgetnek. A macskáink az uram által csinált padlófűtéses vackukban punnyadnak. Nincs veszély. Ti etetitek a madarakat? 

  

december 16.
Telefonos beszélgetések, üzenetek, videohívások, no és az üdvözlőlapok. Nekem csodálatos napjaim vannak! Köszönet minden szóért, betűért!

  

december 17.
Tegnap este megkezdődőtt szinkronosan a kedvenc török sorozatom... az uram ezért lekésett a Barca két góljáról... azért nem volt hangos szó...ma megkapta anyukám a vakcináról szóló levelet.

    

december 18.
Hiányzik a templom, a szentmise... tavalyi napló bejegyzésemet nézve, már ma ezt nem tudjuk megtenni... nem félünk, de óvatosak vagyunk... vágyom a havas hajnali tájra... unokáim meleg, puha kezecskéire... várakozunk... nehéz, nagyon nehéz…

  

december 19.
Ma megittuk az utolsó üveg sört is, amit az uram és Dani fia együtt készített. Családi hagyaték a karácsonyi gyertyatartó, melynek "restaurálása" is épp befejeződött. Ugye írnom sem kell, hogy ezt is az uram csinálta? A gyertyákat én vettem!

  

december 20.
Tegnap elhatároztam, hogy nem leszek szomorú... ezért készült a mosolygós szelfi... bár egy kicsit még bánatos... készülődünk…

  

december 21.
Ma láthatjuk, érezhetjük az égi tüneményt. Mintha fájna és hevesebben verne a szívem.

"...A Jupiter csak 18:14-kor, a Szaturnusz 18:15-kor nyugszik, a naplemente után eddig lesz időnk megfigyelni az együttállásukat a délnyugati égbolton. A jelenség a hét közepén lesz a leglátványosabb, amikor napnyugta után a közelben kel fel a Hold. A holdillúzió hatására ugyanis nagyobbnak tűnik minden olyan égitest, amely a horizont közelében látható a Földről. Ha nem a betlehemi csillagot pillanthatjuk is meg, de a látvány emlékeztethet a betlehemi éjszakára, Isten vezetésére és arra, hogy értünk lett emberré." (forrás: https://www.parokia.hu/v/egi-jel-de-mire-utal/...)

A Jupiter és a Szaturnusz együttállása, kivételes esemény, legutóbb 800 éve volt hasonló és 400 év múlva lesz újra, habár ha így haladunk akkor ez nem biztos...Talán nem véletlen, hogy épp 2020-ban láthatjuk így őket (Fotó: Kincses Kálmán)

december 22.
Sajnos a felhők miatt itt nem volt látható a két csillag együtt állása... kész vannak a mézes angyalok…

december 23.
Tavasz a télben... névnapomra kapott virágaim kinyíltak az ablakban... a jácint illata keveredik a mézesével...a fenyő aljáról le kellett vágni a gallyakat, de nem volt szivem kidobni azokat…

 

december 24.
A Jézuska születésnapjára elkészültek a mézesek... igazi műalkotások... áldás kezeikre... Lipták Lídia, Farkas Márton és Farkas Dezső.

december 28.
Ajándékaink - amiket az angyalok hoztak: saját készítésű mogyorókrém, mákos, diós bejgli, barack lekvár, szörp, savanyúság, párna stb. Mindent otthon, szívvel, szeretettel csináltak.
Maszkos karácsony volt. Emlékezetes.

  

  

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!A J Á N L Ó

www.igezo.hu


Mészárosné Gupcsó Tímea pedagógiai szakpszichológus.

www.facebook.com/sulipszichoBSzC


A biharnagybajomi füves asszony gyógynövényes termékei

www.laposiistvanne


www.facebook.com/segitsegdemencia/


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli


      fenntarthatodivat.hu


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu