2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Szilaj legények

2020-11-29 07:55:31

Bordó Sárkány Régizene Rend, saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Ezalatt azt értjük, hogy a középkori táncokat és dalokat önkifejező módon közelítjük meg, a saját szerzeményeink viszont magukon viselik a középkori zene stílusjegyeit.

Igazi fúziós zenéről van szó. Fontos az autentizmus, mégis, az eredeti dallamot és szöveget bátran ötvözzük saját alkotói elképzeléseinkkel. A zenekar saját szerzeményei mellett magyar táncokat és dalokat ad elő, illetve más népek világi és egyházi zenei világából merít (skót, ír, breton, német, szefárd zsidó, kasztíliai, francia, provanszál, katalán). Vannak líraibb hangvételű, többnyire furulyán, hegedűn, citerán, cisteren, előadott, de kifejezetten dinamikus, pl. dudákkal, sípokkal, tamburával, kobozzal, valamint dobokkal megszólaltatott darabok is.

A zenekar, megalakulásától számítva, az elmúlt 10 évben 13 különböző külföldi országból kapott meghívást. Az együttes koncertezett Norvégiában, Észtországban, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, Franciaországban, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Szerbiában, Ukrajnában, Lengyelországban és Romániában is. Több alkalommal vendégszerepeltünk a Bukaresti Balassi Intézet meghívásának eleget téve, de a Római Magyar Akadémia Liszt termében is adtunk nagy sikerű koncertet. (forrás: www.bordosarkany.hu)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu