2020. Július 8. Szerda Ellák napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

44 tárca
2020-07-01 22:13:46

Ozsváth Sándor: Trianon árnyai című kötetének ünnepélyes bemutatója 2020. július 10. (péntek) 17 órakor a Kecskés Gyula Városi Könyvtárban. (4150 Püspökladány, Bajcsy-Zsilinszky u. 2/2.)

« Vissza a hírekhez
Mexikó - Delfinek

2019-11-20 08:41:58

5. nap  A legjobban várt napom is elérkezett. Már korán reggel a parton vártam a napfelkeltét. Egy Chicagóból érkezett családdal, szerencsére a férfi beszélt kicsit németül. Náluk mondták egy méteres hó van. Reggelizni siettem, közben egy ormányos medvecsaládot etettek, amit sikerült lefilmeznem. Már sokszor megcsodáltam a parkban dolgozó macsétás embereket, de most meg is örökítettem. Nagyon sok sövényt vágok, de én géppel, van mit tanulni tőlük. Reggeli után fél 9 kor indultunk a Xcaret ökológiai és archeológiai parkba. Ezt talán a Nyíregyháza-Sóstón lévő parkhoz hasonlítanám.

Van nagyon sok papagáj, jaguár-sziget, majmom sziget, többféle teknős, icike-picikétől a legnagyobbakig.
Delfinek, amikkel előre foglalt időpontban lehet úszni. Erre vágytam a legjobban. Nem csalódtam, nem tudom szavakba foglalni azt az érzést, mikor két delfin kiemelt a vízből. Viszont itt csak képeket készítenek, nincs videó, nem vagyok kicsinyes, de iszonyat drágán.

Van egy krokodil, cápák, lamantinok (tengeri tehenek), de sajnos a cápák nem nagyok! Van pár rája és kisebb cápa, amik együtt élnek. A cápákhoz egyszerre, előre megbeszélve ugrott be a két ott dolgozó, mindegyik megfogott egy-egy cápát és egymásnak háttal. Kaptak halat, meg valamilyen kocka formájú "tápot". Amikor megkapta a kaját, akkor csapott a szájával, hogy aki a parton állt, mindenki megugrott! Pedig csak 1 m-es cápa volt.

A parton ebédeltünk egy étteremben, ez is benne volt a belépő árában. A strand csodálatos, ott vannak a delfinek is lekerített részben. Kis szusszanás után elmentem a barlangúszásra. Majdnem 2 km es kanyargó barlangrendszerben, közben 5 pihenő megállókkal tarkított csordogálás volt,mert úszásnak nem lehet nevezni. Annyi látnivaló és annyi ember, hogy haladni is alig lehetett. Tényleg heringnek éreztem magamat. Onnan, vagyis a park végéből 4 óra körül indultam mivel 5 –kor kezdődött a maya kultúrműsor.  Lehet nem hiszitek,de végig azt hallottam a dobszó alatt Maya magyar, magyar. Fél órás műsor volt, de sietni kellett mert a lovasbemutató 6-kor kezdődött ez is nagyon érdekes volt. A lasszóval való lovas tánc tetszett a legjobban. Hazai vizeken ezt nálunk karikással művelik. Az esti show pedig este 19-kor kezdődött és még jó helyet is kellett keresni. 6000 ember ült a lelátón, fantasztikus érzés az” ollézást” átélni.

A show kb. 2 óra 45 perces: az első részben maja harcosok előadnak labdajátékot és tüzes labdajátékot! Illetve előadjákegy órában a történelmüket: a spanyolok bevonulásával együtt, ...rettenetesen érdekes-mindenki szó szerint: SZÁJTÁTVA figyelte!
A labdajátékról annyit, hogy tök magasan vannak a körök, amibe bele kell lőni a labdát, de kézzel nem lehet hozzáérni CSAK csípővel!!! A mi előadásunkonnégy gól is volt! Azt mondták, nem mindig sikerül gólt lőni! A tűzgolyóval játszott jégkorong meg elmondhatatlan milyen profik a játékosok. Ez volt a két ősi labdajáték bemutató.

A második rész elég spanyolos, zenés, táncos. Nekem az is nagyon tetszett, főleg a ruhák, a fénytechnika, a percre pontosan megkoreografált műsor, azok valami fantasztikusak voltak! Késő este értünk vissza a hotelba. Most mikor írom a sorokat, még mindig lázban vagyok, ma lazulás lesz. Remélem marad a jó idő és az előző nap fáradalmait is kipihenem. (Írta: Mészáros Imréné, Jutka)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó

facebook.com/elnijohaz/

Edit vár szeretettel


Bagoly Irma nemezműves
www.facebook.com/irmanemez

Különleges, egyedi tűzzománcok
Karászi Judit
www.facebook.com/judit.karaszi

Szélmalom utca 1.
Báránd 4161
(30) 190 0499
PÉTER HÁZHOZ IS SZÁLLÍT!
www.facebook.com/baranditej/

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
https://www.facebook.com/search/top/?q
=h%C3%A1romf%C3%B6ld%20kincse%

14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL Esküvői ruhaszalon 
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

   talitabanner_1.jpg 
www.talita.hu

S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu