2020. Július 8. Szerda Ellák napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

44 tárca
2020-07-01 22:13:46

Ozsváth Sándor: Trianon árnyai című kötetének ünnepélyes bemutatója 2020. július 10. (péntek) 17 órakor a Kecskés Gyula Városi Könyvtárban. (4150 Püspökladány, Bajcsy-Zsilinszky u. 2/2.)

« Vissza a hírekhez
Mexikó - A mai nap a pihenésé

2019-11-18 12:06:19

4. nap  Valóban és átvitt értelemben is ma már hiszem, hogy itt vagyok. 3 napig csak sodródtam az eseményekkel. Ma már élem is. Ma volt az első nap, hogy esernyő nélkül tudtam elhagyni a szállodai szobát. A reggelit a verőfényes napsütés aranyozta be.

A délelőttömet a tengerparton töltöttem. Igazán most volt az „én időm”. Céltalanul bolyongtam, szívtam magamba a víz és a homok jótékony hatását. A parti vendéglátó helyeken csak lézengtek az emberek. A magyar csoporttársaim is ki erre, ki arra pihengettek. Mindenki élvezte a szívet-lelket melengető napsugarakat.

Azért belefért a délelőttbe egy kb 1,5 órás környék felfedező séta is a vízben gázolva. A négy napos eső sajnos rengeteg algát kimosott a partra. A szálloda plázsa mivel minden nap géppel feltakarítják nem árulkodik, hogy probléma lenne. Ott viszont ahol nem takarítják, félméteres algakupacok vannak. Ezt mind kézi erővel, lapáttal talicskával, takarítják el. Fura a 21. században. A sétából visszatérve, egy mosolygós lánnyal elegyedtünk beszélgetésbe. Masszázst reklámozott. Mivel csak spanyolul és angolul beszélt, így aktivitiztünk megint. A lényeg megegyeztünk, hogy délután 4-re értünk jön és hárman elmegyünk kipróbáljuk. Mélyszöveti masszázst választottunk. Azt se tudtuk mi az, de gondoltuk biztos jó. Délben senki se volt éhes, de azért korgó gyomorral csak ne menjünk masszázsra, leültünk egy étterembe. Térültünk fordultunk, állítom többet ettünk, mint mikor éhesek vagyunk.

Fél négy körül megint jött a menetrendszerinti eső, kicsi, intenzív, de arra jó volt, hogy ne fájjon a szívünk, hogy zárthelyiségbe megyünk. A lányok már vártak minket. Alacsony, törékeny, mexikói lányok. 50 perc, lágy andalító zene, a tenger susogása, megnyugtatott minket. Viszont azok a csepp kezek, néha könnyeket fakasztottak a szemünkbe. Nem mai gyerekek vagyunk, de nem sokszor éltünk át ilyen kínokat. Felfrissülve sajgó testtel köszöntünk el egymástól. A tudat, hogy holnap jobb lesz, erőt adott nekünk. Most mikor írom a sorokat, már érezhetően jobb. Na és itt a reklám helye, nem azért ajánlom, hogy más is szenvedjen, hanem azért mert annyi ügyes kezű masszőr van, próbáljátok ki ti is a mélyszöveti masszázst. Kinek ajánlatos ezt kipróbálni? íme: A fokozottan terhelt, kifejezetten stresszes élethelyzetek bizony tartósan károsíthatják az izmokat, szöveteket. Ennek kialakulását viszont célszerű megelőzni. A mélyszövet masszázs központjában a feszült izmok oldása, ellazítása áll, célja az izom és kötőszövet mélyebb masszírozása. A krónikus izomfeszülés vagy sérülés következtében többnyire letapadt szövetek maradnak hátra, amelyek akadályozhatják a rendes vérkeringést, és fájdalmat, korlátozott mozgást, gyulladást okozhatnak. A speciális masszázsfogások mélyen átdolgozzák az izmokat elősegítve a gyors regenerációt és a salakanyagok távozását a szövetekből. Fontos sok vizet inni a masszázs után, mert ezzel is segíted a felszabadult toxinoktól megszabadítani a szervezeted, s ezzel a masszázs utáni fájdalomérzetet is enyhítheted. A kezelés után nem ajánlott nagyobb fizikai igénybevétel. Ma megint újabb törölköző csoda várt.

Imádom amiért ilyen kreatívak. Este mexikói vacsora estre mentünk. Mindenki a saját íz világához illő ételt kóstolt meg. Hamar visszatértünk a szobába, mert holnap lesz a leghosszabb program, későn érkezünk, de annál több élménnyel. Előzetesként annyit, várnak a delfinek, én meg várom milyen lesz velük úszni. (Írta: Mészáros Imréné, Jutka)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó

facebook.com/elnijohaz/

Edit vár szeretettel


Bagoly Irma nemezműves
www.facebook.com/irmanemez

Különleges, egyedi tűzzománcok
Karászi Judit
www.facebook.com/judit.karaszi

Szélmalom utca 1.
Báránd 4161
(30) 190 0499
PÉTER HÁZHOZ IS SZÁLLÍT!
www.facebook.com/baranditej/

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
https://www.facebook.com/search/top/?q
=h%C3%A1romf%C3%B6ld%20kincse%

14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL Esküvői ruhaszalon 
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

   talitabanner_1.jpg 
www.talita.hu

S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu