2024. Április 19. Péntek Emma napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
XII. Kevi Juhászfesztivál

2010-04-29 22:08:24

juhaszfesztival_logo_t.gif TÚRKEVE, 2010. május 14-16. A hagyományőrzés és a gasztronómia jegyében ismételten megrendezzük Túrkevén a Kevi Juhászfesztivált, ahol változatos, a juhászathoz kapcsolódó szakmai, gasztronómiai és kulturális programokat kínálunk az idelátogató vendégeknek. Az eddigiekhez hasonlóan most is lesz szakmai találkozó, amelynek keretében a juhászattal kapcsolatos aktuális témákban szervezünk konferenciát. Sok érdeklődőre számíthat az egész nap folyamatosan zajló juhnyíró bemutató is, ahol a nézők betekintést kapnak a birkanyírás rejtelmeibe, és a bátrabbak ki is próbálhatják majd a juhnyírás mesterfogásait. A fesztivál elengedhetetlen része a Kevi és Kunsági birkapörkölt-főzőverseny, valamint az egyéb tájjellegű és bográcsos ételek versenye, amelyeket a helyszínen a látogatók is megízlelhetnek. Rendezvényünk, amely az "Észak-alföldi régió ajánlásával" címmel is büszkélkedik, idén is három napig tart, s minden korosztály számára tartogat érdekes programokat, amiért érdemes lesz ellátogatni városunkba.
 

A nyitóceremónia után szombaton délelőtt a Vadász Pál kiállítóteremben nyílik bemutató, majd a nagyszínpadon "jó ebédhez szól a nóta". A délutáni programok között szerepel testvérvárosaink kulturális bemutatkozó fellépése is. A szombati napot Juhászbál zárja, ahol a sztárvendég a keviek által különösen kedvelt Best Of zenekar lesz. A hajnalig tartó mulatságot a 22 órakor kezdődő tűzijáték teszi emlékezetessé. A vasárnap is bővelkedik érdekességekben: ezen a napon néptánc és népzenei előadásokat, valamint Kevi híres énekeseinek produkcióját tekintheti meg kedves közönségünk. A Ligetben a Nimfea Természetvédelmi Egyesület szervezésében mindkét napon népi hagyományőrző program várja az érdeklődőket. A fesztivál zárásaként vasárnap este fél kilenckor a nagyszínpadon a méltán népszerű Republic együttes élőkoncertjére kerül sor. Szeretettel várunk minden érdeklődőt Túrkevén, a Juhászfesztiválon! Várjuk a vendéglátósok, kézművesek, árúsok jelentkezését, a jelentkezési lap innen letölthető.A jelentkezési lapot kitöltés után a következő címek egyikére kérjük visszajuttatni: Levélben: Polgármesteri Hivatal, 5420 Túrkeve, Petőfi tér 1.Faxon: 56/361-030 E-mailben (a scannelt változatot): marketing@turkeve.hu (forrás:turkeve.hu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu