2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Elment egy értékmentő

2010-04-28 12:03:28

Ol__hn___Lipt__k_Erzs__bet_kunh__mz____sz__rh__mz__.jpgTragikus hirtelenséggel meghalt Oláhné Lipták Erzsébet Karcagon élő hímző és csipkeverő, népi iparművész, a Nagykunsági Népművészek Egyesületének tagja. Komoly betegségét nagy türelemmel viselte és törékeny lényét belegondolta, beletörte csipkéibe. A méltán híres karcagi csipke egyik jeles képviselője volt. "A csipke verés hagyományos központjának számított Karcag. Az egykori karcagi Háziipari Szövetkezetbe bedolgozó népművészek az 1990-es évekre teljesen magukra maradtak. Néhányan, így, Pinczésné Soós Gyöngyi és Oláhné Lipták Erzsébet igyekeznek a hagyományos mintákat fenntartani, éltetni, s mint a népművészeti ág örököseként jelentkező népi iparművészet prezentásaiként menteni az értékeket." Értékmentő volt. Nyugodjon békében.
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu