2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Bányász napon avatják

2018-05-23 21:21:43

– Biharnagybajomban 1946-ban találtak olajat. A kutatási, fúrási, kitermelési tevékenység 20 éven át tartott
– mondta Somogyi László, az emlékműállítás főszervezője. A ma már nyugdíjas, Kecskeméten élő olajbányász a Hajdú-Bihar megyei Biharnagybajomban nőtt fel. Édesapja is olajbányász volt.
– Biharnagybajom rendkívül sok kiváló szakembert adott a hazai olajbányászatnak. Miután megszűnt a kitermelés, a dolgozók máshol keresték a boldogulást, többek között Szegeden, Algyőn, Orosházán és környékén. Mentek az olaj után. Voltak, akik családostul költöztek el, mások pedig munkásszállón éltek, és hétvégenként jártak haza Biharnagybajomba. Én is dolgoztam Szegeden, Orosházán és Szankon is. Az olajiparnak több helyen állítottak már emléket. Szeretném, ha Biharnagybajomban is méltó módon emlékeznénk a két évtizeden át tartó olajbányászatra és magukra az olajbányászokra. Szeretném, ha a terveink híre eljutna a ma még élő, egykori bajomiakhoz vagy a leszármazottaikhoz, akik lehet, hogy teljesen más pályát választottak, de gyermekkorukban az édesapjuk, nagyapjuk vagy a bátyjuk révén kötődtek ehhez a hivatáshoz. Szeretnénk, ha minél többen állnák körül az emlékművet, amit idén októberben, a bányásznap környékén avatunk fel.
Az érdeklődők a 30/370-8185-ös telefonszámon vagy a somlaci@t-online.hu e-mail-címen vehetik fel a kapcsolatot Somogyi Lászlóval. (forrás: www.delmagyar.hu)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu