2018. Június 21. Csütörtök Alajos napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Szülőnek lenni
2018-06-13 19:37:23

...Nehezebb az apaság mint hittem, s nehezebb jobb emberré válni mint gondoltam volna. De a kényelmetlen út annyi varázslatot rejt, hogy arról itt hiába írnék...

« Vissza a hírekhez
Boldog gyermekévek a híres fürdővárosban

2018-05-17 13:20:00

„Hajdúszoboszló Török utca 17.” címmel jelent meg a Kairosz Kiadó gondozásában Fazekas Valéria új könyve. A szerző, aki évtizedeken át volt a Hajdú-Bihari Napló munkatársa, jól ismeri az ország keleti felét, hisz riport-készítő útjai során sok városba, faluba eljutott.
S bár Debrecen volt a felnevelő városa, a bölcsője Hajdúszoboszlón ringott, és 7 éves koráig ott is élt. Később is vissza-visszatért a szülővárosába, hisz anyai nagyszülei háza a Török utca 17. szám alatt állt.
A kötet egyrészt visszaemlékezés a boldog gyermekévekre, a régi örömök helyszínére, másrészt egyfajta várostörténeti, helytörténeti betekintést is nyújt.
„A bábaasszonyt – aki 1950. október 23-án, Hajdúszoboszlón a világra segített – Juliska néninek hívták. Bár volt konkurenciája a városban, a mi családunk ragaszkodott hozzá. Olyannyira, hogy édesanyám is az ő keze között látta meg a napvilágot. Személyes tragédiájáról csak később, kamaszként hallottam. Miközben szakszerű segedelmével sok száz szoboszlói baba született, neki magának nem lehetett gyermeke.
Hajdúszoboszló, ez a valamikor szolid, csöpp kis mezőváros több mint 18 ezer lelket számlált, amikor megszülettem. De már akkor sejteni lehetett, hogy gyógyvízkincse révén egyszer naggyá, híresé lesz.” – kezdi a visszaemlékezését Fazekas Valéria, akinek a Kairosz Kiadónál, e mostani, a tizenharmadik megjelent kötete.
A könyv a „Féltett kishazák” sorozatban jelent meg, bemutatója a napokban volt Budapesten. Mindenkinek ajánlom, aki Fazekas Valériához hasonlóan szívesen nosztalgiázik, örömmel idézi fel a gyerekkori emlékeket, és szeretne alaposabban megismerkedni a híres fürdőváros történetével. (www.haromfold.hu)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg