2018. Június 21. Csütörtök Alajos napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Szülőnek lenni
2018-06-13 19:37:23

...Nehezebb az apaság mint hittem, s nehezebb jobb emberré válni mint gondoltam volna. De a kényelmetlen út annyi varázslatot rejt, hogy arról itt hiába írnék...

« Vissza a hírekhez
A mintákat hozzuk

2018-03-25 13:47:04

Milyen vagyok én, a konzervatív nő? Kaptam meg a kérdést a női jogok vitán és akkor jöttem rá, hogy ez is mennyire megmodernült, mármint a konzervatívizmus.

A Mandineren folyik erről egy vita és most megpróbálom leírni, hogy miért érzem magam konzervatívnak, miközben a nemi szerepek nálunk is újrarendeződtek.

Nem házimunkából és gyereknevelésből áll az életem és magától eszébe jut a férjemnek, hogy elpakoljon vagy elmosogasson.

De úgy gondolom, hogy a gyerek a legnagyobb csoda, amit megélhettem, női principium. Szívesen főzök, megvendégelek bárkit, őrzöm a baráti és rokoni barátságainkat. Elsősorban saját feladatomnak tartom a beteg gyerek ápolását, az otthoni rendet és nem akarok én lenni a főnök.

Bár azt se tudom, hogy mit jelent egy családban a főnök?

A szabadság nagyon fontos, hogy a saját magam által felállított kereteken belül (hűség, ne bántsak meg másokat, ne felesleges státuszszimbólumokra költsek, stb) nyugodtan azt tehessem, amihez kedvem van. Senki ne cseszegessen, hanem kölcsönös tisztelettel, egymást segítve éljünk együtt.

Ezen a női beszélgetésen az is felmerült, hogy nevel a konzervatív? Nem tudom, hogy nevelek, de remélem úgy, mint anyukám, hiszen elvileg alapból a mintákat hozom. Ha úgy, mint anyukám, akkor jó és ezzel megnyugodtam. A kislányom kardozhat, autózhat, viszont sokszor mondom neki, hogy legyen úrilány, ami udvariasságot, tiszteltet jelent és finom viselkedést.

Nem mondom, hogy a három éves mindig érti ezt, de sokkal többet ért, mint amit gondolok. Amikor azt mondja az asztalnál, hogy légyszives add ide nekem a cukortartartót, majd szépen megköszöni, akkor kihúzom magam. (forrás: mandiner.hu)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg