2018. Május 27. Vasárnap Hella napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Apákról és fiúkról
2018-05-24 20:10:13

Ma oldtimernek mondanák, akkor azonban ritkaság volt az az autó. Egy kisvárosban éltünk, ahol egy kezemen meg tudom számolni, hány autótulajdonos volt.

« Vissza a hírekhez
A legelső dal története...

2018-02-27 16:33:16

Kezdetek kezdete...
Ma egy éve volt, csak egy dalt tudtunk eljátszani, azt se igazán tökéletesen. Édesapánk mondta, zenélni kell, nem otthon gyakorolni, nem magadnak.
Elkezdtük, játszottunk Dobogókőn, hideg volt, ugyanazt az egy dalt lefagyott ujjakkal, kissé lehangolódott hangszerekkel, de örömmel.
És az első próbálkozáson megkaptuk azt, amiért a zene létezik. Párszor elismételtük az egy számból álló műsort, majd kifogytunk a számokból és abbahagytuk, egy kedves hölgy odajött és mondta, ne hagyjátok abba, olyan jó titeket hallgatni.
Ez csak az első alkalom volt. Egyre több dalt tanultunk, megpróbáltuk az utcán átadni a fiataloknak a magyar népzene iránti rajongásunkat, az érzést, amit mi érzünk, és amit az őseink érezhettek, amikor ugyanezeket a dalokat énekelték.
Amikor már három dalt tudtunk, Szentendrén zenéltünk, gyerekek, családok, Japán csoportok, Indiai kedves hölgyek osztoztak velünk az örömben, egy üzletember meglátta a fantáziát a dologban, ha ennyi embernek tetszik valami, lehet benne üzlet, de azóta sem hívtuk fel.
Zenéltünk a Sziget bejáratánál, a fiatalok kijöttek egy kis ital pótlásért, aztán ott maradtak velünk bulizni, csodálkozva, hogy van aki nem abban látja az élet kiteljesedését, nem csak azzal tud kitűnni, hogy hiányos öltözékben csápol a Dj pult mögött.
A dalok, amiket játszottunk felébresztették a fiatalokban gyermekkoruk emlékeit, örültek, hogy emlékeztek a szövegre, így velünk együtt tudtak mulatni.
Augusztus 20-án már kisebb koncertre való tömeg bulizta végig velünk az estét, felejthetetlen pillanatok ezek. Még a rendőrök is dobtak a hegedűtokba pénzt.
Sokan kérdezik, miért csináljuk, egy év eltelt, ez az év rengeteg emlékkel ajándékozott meg bennünket.
Sok sok boldog pillanat, mikor megláttuk az utca emberében, hogy ha csak öt percre is, kiszakadtak a rohanó világ szürke, szinte már robot szintjére süllyedt nagyvárosi "életéből". Érzelmeket ébresztett bennük a zenénk, sose tudjuk meg, talán régi boldog pillanatokat idéztünk fel bennük. A sok sok kedves bíztató szó, új barátok, táncoló gyermekek, örökké nyomot hagytak az életünkben.
És reméljük nekünk is sikerült, ha csak egy emberben is elindult valami, már megérte.
Egy év telt el, jön a tavasz, a jó idő, hamarosan új emlékekkel gazdagodhatunk, amire jó lesz majd egyszer emlékezni...(Írta: G. Nagy Lilla Imola www.facebook.com/HUNcutzenekar)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg