2018. Május 27. Vasárnap Hella napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Apákról és fiúkról
2018-05-24 20:10:13

Ma oldtimernek mondanák, akkor azonban ritkaság volt az az autó. Egy kisvárosban éltünk, ahol egy kezemen meg tudom számolni, hány autótulajdonos volt.

« Vissza a hírekhez
Menni vagy maradni

2018-02-26 08:30:56

Magyarország 2018.

Máris visszamentél dolgozni? De hát a kislányod még csak egy éves. Igazán maradhattál volna otthon. Vagy ennyire kellett a pénz? Nem lett volna jobb még kicsit várni? És hol van akkor Sárika? Bölcsiben? Ja, hogy az apukája van most GYED-en? És mit szóltak ehhez a munkahelyén? A barátai nem kérdezték meg, hogy akkor ki hordja a nadrágot a családban? Meg akkor mit eszik Sárika napközben? Mi, az apukája főzi neki az ebédet? Na, ne hülyéskedj! Igazán kifordult a világ magából. Azt mondod, hogy ő szívesen csinálja mindezt? Élvezi a kakis pelenkacserét és a mindennapi játszóterezést? Pff, bezzeg a mi időkben. Mindenki tudta, mi a dolga.
A nőknek otthon, a gyerek mellett volt a helye, háztartást vezetve, a férfiak meg keresték a pénzt. Nem volt az a luxus, hogy önkifejezés meg karrier.
Aztán mégis mindegyik gyerek felnőtt és normális lett.

USA 2018.

Még nem mentél vissza dolgozni? De hát a kislányod már 3 hónapos. Mit csinálsz otthon egész nap? Nem jönne jól az extra kereset a háztartásban? A kicsi Jamesnek nem hiányzik több inger? Biztos unja már, hogy egyfolytában csak téged lát. Neked is jól jönne, ha nem csak otthon ülnél. Mit mond a férjed? Nem unja, hogy a család fenntartásáért csak egyedül ő felel? Azt mondod, szívesen dolgozik azért, hogy mindenetek meglegyen és még otthon is segít? Pff, nagyon kifordult a világ magából. Nekem még a munkahelyemen folyt el a magzatvíz és a gyerek öt hetes korában már újra az irodában dolgoztam. Nem volt ám pihenés, meg segítség a férj részéről. A gyerekre a dajka vigyázott, én meg mentem pénzt keresni, ahogy a férjem is. Mindenki tudta mi a dolga. Nem volt itt akkor luxus pihenés, meg napközbeni sorozatnézés, amíg a gyerek aludt.
Aztán mégis mindegyik gyerekünk felnőtt és normális lett.

A miheztartás végett jó tudni, hogy minden család máshogy működik. A feladatok felosztásától kezdve a gyerekek esti rutinjával bezárólag mindenki úgy éli a mindennapjait, ahogy az a legkönnyebb, legpihentetőbb és legpraktikusabb az adott család egészének.
Attól még, hogy a mi saját példánk eltérő a másikétól, az nem jelenti azt, hogy jobb, progresszívebb vagy hatékonyabb az egyik a másiknál. Ezért hát, ha támogatóan és kedvesen nem tudunk megnyilvánulni mások életével kapcsolatban, akkor jobb, ha csendben maradunk. A példákba bújtatott rejtett ítélkezés, utalás nem segíti egyik felet sem. (Írta: Zsuzsi, www.facebook.com/huszontul/)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg