2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Isten éltesse!

2018-01-29 14:30:36

A Cséri Lajos Hagyományőrző és Művészeti Alapítvány kuratóriuma és Cséri Lajos (a képen) alapító szervezésében és meghívására születésnappal egybekötött baráti találkozóra került sor 2018. január 27-én, szombaton Sárrétudvariban. Cséri Lajos érem- és szobrászművész 90. születésnapján köszöntötték a budapesten élő rokonai, barátai, a sárrétudvari lakosok.

A megjelenteket Guba Péterné az alapítvány kuratóriumának elnöke üdvözölte.

Gyenge Dorottya (balról) és Guba Laura (középen) verselt.

Az ünnepségen Mélykúti Iloda előadóművész és újságíró Költő Nagy Imre és Radnóti Miklós egy-egy költeményét mondta el a születésnapos tiszteletére.

Ezt követően személyes hangú beszédek következtek, majd Kiss Tibor Sárrétudvari polgármestere köszöntötte az ünnepeltet és adta át Guba Péterné elnökkel és Gyengéné dr. Lévai Adrienn jegyző asszonnyal közösen Sárrétudvari község ajándékát.

Cséri Lajos több köztéri alkotást adományozott a településnek. Érmeiből, valamint portréiból, kisplasztikáiból gyűjteményes kiállítás látható Sárrétudvariban, melynek minden darabját a falunak ajándékozta. 2008-ban a település díszpolgárává választották. 

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!
haromfold.hu / Fotók /
Cséri Lajos érem-és szobrászművész 90.születésnapja


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu