2018. Június 21. Csütörtök Alajos napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Szülőnek lenni
2018-06-13 19:37:23

...Nehezebb az apaság mint hittem, s nehezebb jobb emberré válni mint gondoltam volna. De a kényelmetlen út annyi varázslatot rejt, hogy arról itt hiába írnék...

« Vissza a hírekhez
Ott a helyed !

2017-06-09 15:04:44

Idén nyáron már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Csillagpont Református Ifjúsági találkozó, 2017. július 25. és 29 között, Debrecenben. A találkozóra ebben az évben is szerte a Kárpát-medencéből várják a fiatalokat.

Képzeljünk el több ezer fiatalt, akik csak azért gyűlnek össze a Kárpát-medencéből és összességében 16 országból, hogy Istennel és egymással közösségben legyenek. A Csillagpont nem pusztán egy fesztivál, ahol az idei nagyszínpad fellépői a Margaret Island, a Hanne de Vries (NL) és Mező Misi új formációja, a NAZA, hanem sokkal több annál.

Minden napnak szerves és fő részét képezik az áhitatok és a kiscsoportos lelki beszélgetések. Rengeteg előadás és műhely kínálata között válogathatunk, van dicsőítés és este koncertek. A Csillagpont remekül reprezentálja azt, hogyan kapcsolódnak ki a keresztény fiatalok. Személyes tapasztalatból is mondhatom, hogy össze sem hasonlítható az általunk ismert fesztiválokkal, hiszen itt Isten az első, erre a programok összeállításánál is kifejezetten ügyelnek.

A találkozó sajtótájékoztatójával egybekötött nyitóbuliját június 8-án tartották a Dürer-kertben. A találkozó idei központi témája a reformáció lesz. Milyen változást hozott Jézus? Mi változott a reformációval? Mi változhat velünk? Ezeket a kérdéseket feszegethetjük az ifjúsági találkozó alatt.

“A reformáció a téma, de azt tudnám kihangsúlyozni, hogy egység és közösség. Ez az, ami át fogja fogni a Csillagpontot, mert hisszük azt, hogy az ember életét maximálisan meghatározza az, hogy egységben van-e Istennel. Tudja-e, hogy honnan jön és hová tart, a másik pedig, hogy gyakorolja a közösséget az embertársaival” – mondta Szontágh Szabolcs, a Magyarországi Református Egyház ifjúsági tanácsosa.

Az idei nagyszínpad fellépői közül Lábas Viki, a Margaret Island énekese elmondta, hogy nekik a tiszta örömzene és a tiszta üzenet átadása az elsődleges céluk, ezt szeretnék Debrecenben is közvetíteni.

“Milyen fantasztikus az Úr, abban a tekintetben is, hogy olyan emberekkel ismertet meg az életed folyamán, akik nagy hatással vannak rád”- mondta Mező Misi, a NAZA és a Magna Cum Laude énekese. “Isten mindenki számára elérhető és nem egy régimódi, ortodox, avétos valami, ahogyan nagyon sokan azt gondolják, nem hívők, hogy a reformáció is ilyen. Véleményem szerint nem, az egy mai történet és nagyon komoly üzenete van. Nemcsak mint teológia, hanem mint társadalmi jelenség is, ugyanis szükségünk van a kapcsolatunkban, házasságunkban, munkahelyünkön, reformálni a dolgokat.”

A Csillagpont különlegessége, hogy önkéntes fiatalok szervezik. A találkozó létrejöttéhez 600 önkéntes fiatal két éves munkája szükséges. Az önkéntes segítők jelentkezése még nem zárult le, aki szeretne csatlakozni, az ezt megteheti a találkozó honlapján. A találkozóra is ugyanitt lehet regisztrálni:csillagpont.reformatus.hu

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg