2018. Május 27. Vasárnap Hella napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Apákról és fiúkról
2018-05-24 20:10:13

Ma oldtimernek mondanák, akkor azonban ritkaság volt az az autó. Egy kisvárosban éltünk, ahol egy kezemen meg tudom számolni, hány autótulajdonos volt.

« Vissza a hírekhez
Mindenki

2017-02-28 08:50:37

Gondolkoztam, hogy vajon miért ez a címe. Az angol címe, a SIng, sokkal kevésbé - vagy inkább úgy mondom: másképp - kifejező; mintha tényleg a magyar nyelv páratlanul egyedi és csodálatosan kifejező képzettársítására lenne szükség ahhoz, hogy egyetlen szóval el lehessen mondani, miről, kiről (sőt: mikről, kikről!) szól ez a film.
Mindenről és mindenkiről.
Mindenki került már olyan helyzetbe, mint a főszereplő kislány. Mindenki volt már kívülálló újonc egy közösségben, mindenki küzdött már a beilleszkedés nehézségeivel, és mindenkit akartak már finoman hátrébb tolni.
Mindenki hallgatott már olyan helyzetben, amikor tudta, hogy beszélnie kellene.
Ez a film attól lélegzetelállítóan hiteles és gyomorba vágó, hogy megmutatja: a hallgatás is lehet mindent túlharsogó kiáltás. Hogy nem feltétlenül kell hősnek lenni a lázadáshoz, hogy a bátorság nem valami pátoszosan felsőbbrendű kiváltság, hanem nagyon is hétköznapi erény. Hogy ennek illusztrálására a romlatlan, tiszta és őszinte gyermeki lelkesedést - hadd ne mondjam: naivitást - használja, azzal pedig azt is egyértelművé teszi, hogy a bátorság fokozatosan vész ki az emberből; apró, egyenként tökéletesen logikus, és teljesen megmagyarázható önfelmentések egymásra illesztéséből.
És mindez csak töredéke annak, amit egy 25 perces kisfilm jelenteni tud - és jelent is. MINDENKI nézze meg, MINDENKI beszélgessen róla, MINDENKI fogalmazza meg magában, hogy neki mit üzen.
Érdemes. (írta: Kele János közgazdász, blogger, hivatásos futballőrült, a mágnestábla megszállotja)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg