2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Hősök útján (15. nap)

2016-08-27 20:33:47

2016. augusztus 26. péntek Véget ért az I. Világháború román front 100. évfordulóján a 2. debreceni honvéd huszárezred katonáinak emlékére szervezett  Gróf Tisza István Történelmi Lovas Emléktúra, melyen a Hajdú-Bihari Lovas és Hagyományőrző Egyesület tagjai  vettek részt 2016. augusztus 12-től 26-ig.
1.jpg.
"A Debreceni 2. Honvéd Huszárezred 1869-ben alakult meg, és egészen 1918 novemberéig prosperált. Az öt évtizedes fennállása során több parancsnoka is volt az ezrednek, a legismertebb gróf Tisza István huszár ezredes (ő a háború legvégén miniszterelnökként merénylet áldozatává vált. A mai hajdú-bihari bandérium huszárruhája Ferencz József császár és király korszakának emlékét idézi. Ugyanis az uniformis mintájául az Osztrák-Magyar Monarchia, Magyar Királyi Debreceni 2. Honvéd Huszárezredének eredeti ruházata szolgált."(részlet a www.debrecenihuszarok.hu oldalról)
F__nyk__p_0019.jpg
Ebben a dísz egyenruhában jelentek meg Besztercén, Sáromberkén és Nyárádszeredában, ahol  emléktáblákat avattak a Nagy Háborúban elesettek emlékére.
F__nyk__p_0023.jpg
 A lovaszarándoklat alatt 250 km lovagoltak a huszárok, ezzel a teljesítménnyel is tisztelegve az elhunyt és jeltelen sírokban nyugvó huszárok előtt. Köszönet minden segítőnek,  támogatónak! (Cs.G.)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu