2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Hősök útján (5. nap)

2016-08-17 09:21:14

2016. augusztus 16. kedd. Szinte egész éjszaka esett az eső, hol sűrűn, hol kevésbé. A lovak teljesen eláztak, az emberek is.  Mindenki didergett, de kedves vendéglátóik gondoskodtak róluk.  A lovasok Végh Levente vezetésével Újős felé vették az irányt. A lószállítók és a személyautók is elindultak. Az idő javult. Mezőszentmihályon keresztül vezetett az út, ahol a túra vezetője Csontos János román emberek segítségével megtalálta a falu állatorvosát Dr. Major Vincét, akivel most találkoztak életükben először.  Ilyen a szerencse, a gondviselés ki, minek mondja.

F__nyk__p_0015.jpg

Csontos János érdeklődik

Megtapasztalhatták azt, hogy milyen az erdélyi vendégszeretet. Doktor Úr azonnal intézkedett, az udvarán helyet biztosított a lovaknak, háza teraszán a lovasoknak. Kedves felesége, Marianna azonnal terített és egy fél óra alatt gazdag asztalt varázsoltak a megfáradt huszárok elé. 

Dr._Majos_Vince.jpg

A képen Dr. Major Vince mezőszentmihályi állatorvos

A nap süt, van friss sarjú a lovaknak, amit Horváth Csaba és Kovács János azonnal oda villázott a lovak elé.

F__nyk__p_0016.jpg

A képen: Kovács János

A falatozás előtt köszönték meg Végh Levente, valamint Dr. Major Vince és felesége segítségét. 

V__gh_Levente3.jpg 

A képen balról jobbra: Bodnár Dániel, Csontos János, Lovas Bálint és  Végh Levente

Ezen a napon  búcsúzott el a csapattól Dr. Csontos Izabella, aki eddig lovon tette meg a távot, valamint Papp József és felesége Enikő, akik  mindenben rendelkezésére álltak a csapatnak. Hol autót vezettek, hol lovat etettek, itattak, tereltek, tették amit kell.  Köszönet érte! Nagynyulason nomád tábort vernek a huszárok, maguk gondoskodnak élelmezésükről. Remélhetőleg az idő is kegyeibe fogadja őket.   A Gróf Tisza István Lovas emléktúra Beszterce-Naszód megyében az RMDSZ és a Bethlen Gábor Alap támogatásával  valósult meg.(Cs.G.)

 

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu