2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Az Aranypánt-díj karcagi fiatalemberé!

2015-04-09 07:57:11

Horv__th.jpg"Cigánytelepen nőtt fel, tízéves kora óta dolgozik, kezdetben építkezéseken. Izmos karját nagy tetoválás, sárkány motívum díszíti, amit napközben eltakar a fehér köpeny. A 26 éves kutató most épp egy világszerte egyedülálló diagnosztikai eljáráson dolgozik. Kutatásának lényege, hogy már korai stádiumában is kimutatható legyen a szájüregi rák."
Hétköznapi roma hősök címmel olvashatjuk az alábbi linken az írást:
 444.hu/2015/03/30/aranypant-dij-hetkoznapi-roma-hosok/
"Lehet, hogy nem ők nyerik a borászati aranyérmet, de nagyon sok helyen ők művelik a szőlőt. Lehet, hogy nem ők nyerik a közbeszerzést, de ők aszfaltozzák az utakat. És vezetik a villamost, sütik a kenyeret, vágják a hajat.
Teszik a dolgukat, mint mindenki más, még ha nem is jut számukra annyi megbecsülés. Ez itt az Aranypánt-díj, a Roma Sajtóközpont kampánya. „Homlokomon két aranypánt van. Az egyik a cigányságom, a másik a magyarságom”. Városi legendák szövik át, de sokak szerint az idézet Péli Tamás festőtől származik, aki büszkén viselte mindkét pántját. Az RSK idén először adja át az Aranypánt-díjat annak a roma személynek, aki tevékenységével, munkájával elismerést, megbecsülést vívott ki a környezetében és méltán nevezhetjük hétköznapi hősnek. A következőkben tíz személy portréját olvashatjátok, akik roma közösségek és roma civil szervezetek ajánlásai alapján lettek az Aranypánt-díj jelöltjei. Az elismerést az a hétköznapi roma hős kapja, akire a legtöbben szavaznak." - eddig az idézet a 444.hu portálról.
És 2015. április 8-án 17:00-kor átadták a díjat  Horváth Józsefnek (a képen), a Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium volt diákjának, a Debreceni Egyetem molekuláris genetikával foglalkozó kutató biológusának. Külön megtiszteltetés volt, hogy az Amerikai Nagykövet is eljött gratulálni (a képen jobbról Colleen Bell )- írta facebook oldalán az Aranypánt -díj tulajdonosa. Szívből gratulálunk! (forrás:444.hu/ fotó:facebook)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu