2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Tájházak Napja 2014

2014-04-23 20:52:55

tajhazak_napja_2014.jpgA Szent György napjához legközelebb eső szombaton, a tájházak ünnepélyes tavaszi kapunyitásával hazánk településeinek egykori életmódját, paraszti világát idézik vissza. Programjaikkal életre keltik a pásztorélet, az állattartás hagyományát, a tájházak udvarán, közvetlen környezetében teret adnak a helyi kézműipari termékek megjelenésének, megismertetésének, s természetesen helyi finomságok is jócskán kerülnek a vendégasztalokra. Gazdaház – Hajdúszoboszló - Szabad péntek, szabad szombat, szabad szappanozni - 2014.április 26-án, szombaton üstben szappant főznek: Ismertetik az alapanyagokat, a hozzávalókat és a receptet. Főzés 2,5-3 órán keresztül, majd formába szedés. Amíg a szappan fő, az udvaron kézműves bemutatót tartanak. 2014. április 27-én, vasárnap kenyeret dagasztanak, kelesztenek és sütnek a látogatókkal közösen: Összeállítják a kenyértésztát, majd dagasztják – kelesztik, közben házi joghurtot, kefirt, sajtot és vajat is készítenek, a megkelt tésztát pedig kétszer átdagasztják – kelesztik. Adnak: receptet, hozzávalók at és sütnivalót. Amit hozni kell: részvételi díj, tál (amiben a kenyértésztát hazaviszik), kenyérruha (betakarni a tésztát, hogy meg ne fázzon), kötény és kendő (védőruhák). Amit elvihetnek: a saját kenyér és a kovász a következő sütéshez, valmint a tapasztalat, hogy házilag is elkészíthető két alapélelmiszerünk, a kenyér és a tejtermék.  Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Vasvári Pál u. 40. Nyitva tartás: 2014. április 26., szombat 10:00-tól 16:00-ig és 2014. április 27., vasárnap 10:00-tól 16:00-ig. Belépődíj: A tájház megtekintése és a tárlatvezetés mindkét napon 11:00 és 13:00-kor ingyenes. Kedvezményes jegyár a programokra: Felnőtt: 1000 Ft; Diák: 500 Ft; Nyugdíjas: 1000 Ft. (forrás:tajhazszovetseg.hu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu