2024. Április 17. Szerda Rudolf napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Palmarum - Virágvasárnap

2014-04-11 12:52:01

vir__gvas__rnap.jpg2014. április 13, vasárnap 16:00-tól kezdődően Debrecenben az  Emlékkertben (a Kálvin téren, a Nagytemplom és a Kollégium között). Jézus Krisztus Jeruzsálembe vonulásának ünnepét idén is megünneplik, lehetőség lesz bekapcsolódni a bibliai kort idéző menetbe, együtt énekelni a város néptánccsoportjainak tagjaival. Az Emlékkertben pedig a 275. jubileumi évét ünneplő Kántus éneke, Sági Endre református lelkész igei szolgálata és Tóth László katolikus pap barkaszentelése teszi teljessé az ünnepet. A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is virágmagokkal ajándékozza meg a jelenlévőket, s a szeretetasztalt is megterítik.
„De a legszebb, az örök, az igazán üdvösséges, a kettőnk – apám és én – közös titkaként kedvenc ünnep mégsem a karácsony volt, hanem egy kisebb jelentőségű nap, egy másik ünnep voltaképpeni előkészítője, bevezetője, a virágvasárnap. Apám nemigen hívta ezen a néven, gyerekkoromban minden idegen szót hűségesen utána mondtam, ezt is így jegyeztem meg, ahogy ő tanította: Palmarum. (…) Néha már azt hiszem, a virágvasárnapban egyszerűen a nagy tablót szerette, az óriási, százszor elképzelt látomást, a Megváltót váró sokaság képét, és Krisztus nagy királyt, aki bekocog halála színhelyére, jól tudva, mi vár rá, s mi felé halad egy jámbor kis szamár hátán átvágva ugyanazon a tömegen, amely nem sok idő múlva hasonlóképpen megbámulja, és a Golgotára kíséri. A nagy király jön, hozsanna, hozsanna, / zeng a kiáltás előtte-utána, zöld ágakat szeldelnek útjára, / békességet hoz népe javára. Áldott, aki jött az Úrnak nevében, / általa léptünk az Isten kedvébe...Ha apám énekelte, mindig láttam, amit énekelt…” Szabó Magda: Ókút (részlet) (forrás: fonixinfo.hu)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu