2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Hungarikum lett a karcagi birkapörkölt

2013-05-31 12:34:07

kunlaci.jpgA Hungarikumok Gyűjteményének részévé vált a karcagi birkapörkölt, amelyet a mai napig a nomád korban kialakult módon főznek - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság kihelyezett karcagi ülése után. A karcagi birkapörkölt kedveltségét mutatja, hogy a Nagykunságban elképzelhetetlen nélküle keresztelő, lakodalom, névnap vagy bármilyen közösségi összejövetel. A birkapörkölt egyedülálló kunsági készítési módjában testet ölt a hagyomány és a jelen, miután az önkormányzat és a birkafőzők egyesülete példaadóan gondozza ennek a kiváló éteknek a hírnevét – fogalmazott a miniszter. ...A Hungarikum Bizottság ülésén pozitív elbírálást kapott a karcagi birkapörkölt, amely nem egyszerűen egy finom étel, de közösségmegtartó erő is – fogalmazott Dobos László, Karcag polgármestere. Véleménye szerint ez az elismerés minden bizonnyal tovább öregbíti a június végén, immáron 15. alkalommal megrendezendő karcagi birkafőző fesztivál hírnevét. A polgármester bejelentette, hogy Karcagon létrehozták a helyi értéktár bizottságot, amely a város és környéke értékeinek őrzésére, ápolására hivatott. Ezzel is erősítve az emberek helyi és nemzeti identitását. (forrás:Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóiroda/MTI)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu