2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Tizedik alkalommal rendezik meg...

2013-03-05 16:57:27

kert_005a.jpgBerekfürdő Község Önkormányzata, Csikos Sándor kunkapitány és a Bereki Irodalmi Társaság a hagyományokhoz híven az idei évben is meghirdeti a Nagykun Vers-és Prózamondó Versenyt, melyet idén Szenti Ernő költő emlékének szentelnek. A verseny időpontja: 2013. április 28. szombat. A verseny helyszíne: Megbékélés Háza-Református Konferencia Központ Berekfürdő, Berek tér. A verseny célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a Nagykunság irodalmát. A versenyzőknek egy kötelező művet kell elmondani a Nagykunsághoz kötődő irodalmi alkotásokból, és egy szabadon választottat a magyar irodalomból. Az előadás időtartama nem haladhatja meg a 10 percet...Kötelezően választható:a Nagykunsághoz kötődő irodalmi alkotások, például: Berecz András, Csokonai Vitéz Mihály, Csukás István, Gombos Imre, Győrffy István, Kiss Tamás, Körmendi Lajos, Móricz Zsigmond, Petőfi Sándor, Szűcs Sándor művei.A verseny az alábbi kategóriákban kerül megrendezésre:I. kategória: Általános iskolai alsó tagozatos tanulók. részére. II. kategória: Általános iskolai felső tagozatos tanulók részére. III. kategória: Középiskolai tanulók részére. IV. kategória: Felnőttek részére. Jelentkezés és bővebb információ: (59) 519-059. A találkozó fellépőinek előadásait szakmai zsűri kíséri figyelemmel. A találkozó résztvevői emléklapot vehetnek át. A szakmai tanácsadók nyilvános szóbeli kiegészítésekkel segítik a találkozó résztvevőinek további előadói, művészeti tevékenységét, fejlődését. A kimagasló teljesítményt nyújtó előadók jutalomban részesülnek.
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu