2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Országos Református Földrajzi Tanulmányi Verseny

2013-03-05 09:40:25

muharos.gif2013. február 23-án került sor a Dr. Hajdú-Moharos József Országos Református Földrajzi Tanulmányi Verseny megrendezésére a Karcagi Nagykun Református Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégiumban. A verseny célja elsődlegesen a megemlékezés és tisztelgés Dr. Hajdú-Moharos József geológus-geográfus emlékének. Édesanyja Moharos Józsefné, született Vadász Eszter, karcagi református öregdiák, 2011-ben szeretett fia emlékére földrajzi díjat alapított. További cél a földrajz tantárgy népszerűsítése, a tantárgy régi rangjának visszaállítása, versenyzési lehetőség a földrajz iránt érdeklődő diákok számára 9-12. évfolyamon, kompetenciafejlesztés, tehetséggondozás, azonos érdeklődésű körhöz tartozó tanulók és szaktanárok közötti kapcsolatteremtés. Nem utolsó sorban pedig célunk a szakmai konzultáció és az együttműködés az egyházi fenntartású oktatási intézmények között. A tanulók két kategóriában versenyeztek, 9. évfolyamon természetföldrajzból, 10-12. évfolyamon pedig gazdaságföldrajzból. Délelőtt az írásbeli, délután pedig a szóbeli versenyekre került sor, a szóbeli zsűrizést Borosné Szlávik Mária szolnoki (Verseghy Ferenc Gimnázium), valamint Bordásné Fábián Nikolett, jászberényi (Lehel Vezér Gimnázium) tanárnők végezték magas fokú érzékenységgel és precizitással. A verseny izgalmas véghajrát hozott, reális eredmények születtek. A 9.-es mezőnyben karcagi siker született, még a felsőbb évfolyamon a nagykőrösiek örülhettek. Valamennyi tanuló jutalmat kapott, a helyezett tanulók kiemelt jutalomban részesültek (nyomtató, e-book, e-tablet). (forrás:református.eu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu