2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Új marista rendházat áldott meg az egri érsek Karcagon

2013-01-09 13:58:48

maris.jpgA marista rendet 1817. január 2-án alapították. A Mária Iskolatestvérek új rendházat építettek Karcagon, melyet Ternyák Csaba egri érsek (a képen középen) áldott meg január 2-án. Az ünnepi eseményre családias légkörben került sor: az ott élő öt szerzetes mellett a tartományt Gabriel Villa-Real testvér képviselte – írta beszámolójában Gulyás Zsolt karcagi plébános. A főpásztor kifejezte örömét és háláját a rend és a szerzetesek felé, hogy nem kis áldozatok árán letelepedtek az egyházmegye déli részén. Arra buzdított, hogy együtt kérjék a Jóistent: minél több fiatalt hívjon meg szolgálatába, s ezáltal a rend növekedjen és erősödjön meg az egyházmegyében és a magyar egyházban. Szent Marcellin atya mai követői ugyanazt a szellemi örökséget folytatják, amit ő hagyott rájuk. Nevelési szolgálatuk hat fontos értékre épül: egyszerűség, családi szellem, szolidaritás, jelenlét és meghallgatás, gyakorlatiasság és kreativitás, valamint az evangélium Mária módján történő hirdetése. A marista iskolatestvérek fő feladata a fiatalok szolgálata: megismertetni és megszerettetni velük az Úr Jézust. Tenni ezt úgy, ahogyan a Szűzanya tette. Champagnat atya a Mária Kistestvérei nevet adta a testvéreknek, arra hívva őket: életük legyen olyan alázatos, amilyen Szűz Máriáé volt. A szerzetesek és a marista család jelvénye három kis ibolya, amely az egyszerűséget, szerénységet és az alázatot jelent. Az ibolya kicsi, alig látható, de erős illata van. A Karcagon élő testvérek Szent Marcellin atya hű követői, akik a Szent Pál Marista Általános Iskolában 210 gyermek nevelésére szentelik életüket. „A Mindenható Atyaisten áldása és a Szent Szűz oltalma kísérje életüket!” – szerepel Gulyás Zsolt karcagi plébános írása végén. (forrás: Egri Főegyházmegye/Magyar Kurír)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu