2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Színház, zene és tánc Kabán

2012-07-17 13:36:53

kaba.jpgAhogy már megszokhattuk, nincs nyár nyári színház nélkül Kabán. 2012. augusztus 18-án a Tanulmány a nőkről című retro-musicalt nézheti meg az érdeklődő nagyérdemű. A darab a nő és a férfi közötti örök harcról szól, azaz egymás ellen egymásért, együtt vagy külön, de ki érti a nőket? A darab erre a kérdésre próbál választ adni retro slágerekkel és remek szereposztással, hisz az ismerős arcok mellett új szereplőkkel is találkozhatunk a színpadon. A társulat már elkezdte a próbákat, a zenészek már hangolnak és a táncosok már gyakorolják a lépéseket. Történet dióhéjban: Három nő elhatározza, hogy elválnak férjeiktől. Három korosztály, három indok. Közös ügyvédjük a fiatal és pályakezdő Vera, az első ügy lendületével felkeresi a férjeket. És itt jön a csavar. Mindhárom férfi egy csapásra beleszeret az ügyvédnőbe. Most már ők akarnak válni, de az asszonyok már nem. Főbb szerepekben kabai illetőségű egyének, név szerint: Kalas Krisztina, Szabó Péter, Kériné Rácz Mónika, Szijgyártó Péter, Csávás Antalné, Szabó József, Kiss Lajos, Varga Renáta, Tanka Zsolt. A darabban számos 60-70-80-as évekbeli sláger felcsendül, méghozzá a Kabai Old Boys zenekar előadásában. Az előadást rendezi Porcsin László, koreográfus Laczó Zsuzsa. Aki szereti „Gedeon bácsit”, a nők bálványát, és „csak egy táncra” kíváncsi vagy egy kis könnyed esti szórakozásra, kulturális élményre vágyik, legyen fiatal vagy idősebb, bátran ajánljuk, hogy tekintse meg az előadást. (forrás:kaba.hu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu