2024. Április 17. Szerda Rudolf napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
„Kunság élő népművészete”

2013-10-10 21:02:28

kunijasz_logo.jpgcímű pályázat a Kunok II. Világtalálkozója tiszteletére. Kiíró: Csenged Népművészeti Egyesület, Falvak Kultúrájáért Alapítvány, Magyar Kultúra Lovagrendje. Az alkotások beérkezése, illetve átvételi időpontja: 2012. május 25-30.  Kategóriák: I. Viselet, II. Lakástextil, III. Egyéb használati tárgy, IV. szellemi alkotás kategóriában (zene, tánc, írásmű…)  A pályázat célja:  A Kunok 1239-ben, 773. éve kaptak bebocsátást a Kárpát medencébe, és váltak a magyarság egyik legnépesebb csoportjává. A népek vándorlásának országútján, és a Kárpát medencében is megkezdődött a hagyományok tárgyi és szellemi kutatása, melynek eredményeit kívánjuk összegyűjteni és bemutatni, hogy az ősi és hagyományos elemekből ma mi alkalmazható viseletben, lakástextilen és egyéb tárgyakon, valamint irodalmi, zenei és egyéb alkotásokban.  Pályázati feltételek: A pályázat nyilvános, azon bárki részt vehet, aki ezt a célkitűzését elfogadja, területi határ nincs. Egy pályázó öt alkotással, vagy garnitúrával vehet részt. A pályaművekhez csatolni kell egy adatlapot, mely tartalmazza az alkotó nevét és elérhetőségét, valamint az eredetiségre, származási helyre és időpontra utaló dokumentumot, megnevezést. Az alkotások beérkezése, illetve átvételi időpontja: 2012. május 25-30. Helye: Helytörténeti Múzeum, 5440. Kunszentmárton, Kerületiház út 8. A pályaművek szállításáról a pályázók gondoskodnak. A bíráló bizottság a kiválasztott alkotásokat Nagydíj, kategóriánként első-második- harmadik díjban részesíti, a meghirdető szervek kiállítást rendeznek. Az eredményhirdetésre a kiállítás megnyitásakor kerül sor. A kiállítás megnyitása: 2012. szeptember 15. Kunszentmárton, Helytörténeti Múzeum és a Bartók Béla terem. (forrás:nonprofit.hu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu