2024. Április 19. Péntek Emma napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Fát ültettünk

2011-10-20 15:44:23

__szi_di__.jpgŐsz van, beszedtük a virágokat a kertből. Mióta az uram a Szentannai Sámuel Gimnáziumban tanít jó helyük van a muskátliainknak. Az iskola folyosóján az ablakban vészelik át a telet, süt rájuk a nap, a takarító néni néha öntözi őket. A többi virág a lakásba kerül, ott kínlódnak szegények, mivel a központi fűtést nemigen szívlelik. Leveleik megnyurgulnak, lesárgulnak. Nem nagyon értek a virágokhoz, de már fejlődtem. Barátnémtól halottam és tanultam, hogy állott vízzel kell locsolni őket. Ezt valóban szeretik. Márton fiam szobája -mióta a gyerek egyetemista- elég hűvös, mivel elzárjuk a fűtést hétközben ott. Tehát most oda költöztettük telelni a majomkenyérfát, a kaktuszokat. Pista szomszédunk a minap egy diófa csemetével állított át hozzánk. Szerinte nálunk még van hely az udvaron a kis fa számára. Már van egy diófánk a szalonnasütő fölött, szép árnyékot ad. Termésének a héja ugyan olyan kemény, hogy alig tudjuk belőle kiszedni a dióbelet, de a madarak igen ügyesen megoldják ezt. Így lett belőle madáreleség télire. Kérdeztük is Pistát, hogy aztán jó lesz-e ennek a fának a termése? Mondta, hogy madár hozhatta, és a madár rossz diót nem vesz fel a földről. Így esett, hogy megtalálta helyét kertünkben a diófa. El is ültették a férfiak. Mondják, aki egy fát ültetett nem élt hiába. (Írta: Csontos Gabriella)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu